Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Φωτιά στην Τρίπολη: Τρεις διαφορετικές εστίες σε 10 λεπτά -Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, δεν κινδυνεύουν σπίτια

Ενισχύονται διαρκώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (7/8) στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στη φωτιά, που εκδηλώθηκε στις 16:42, αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 92 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ από αέρος συνέδραμαν μέχρι τη δύση του ηλίου 6 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων για να θέσουν το μέτωπο υπό έλεγχο εντείνεται καθώς, παρότι δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή, η φωτιά απειλεί το Μαίναλο. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων αυτομάτως γίνεται πιο δύσκολο, λόγω της δύσβατης περιοχής και του πυκνού πευκοδάσους.

Τρίπολη: Φωτιά σε δασική περιοχή στον Άγιο Βλάσση -Πίσω από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο [βίντεο]

Συναγερμός για τη φωτιά στην Τρίπολη: Ξεφεύγει προς Μαίναλο, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις [βίντεο]

Φωτιά στην Τρίπολη: Οι τρεις διαφορετικές εστίες μέσα σε 10 λεπτά και οι αναφορές των κατοίκων για εκρήξεις

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πριν η φωτιά πάρει μεγάλες διαστάσεις, στην περιοχή του Αγίου Λουκά καταγράφηκαν τρεις διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς με διαφορά 10 λεπτών η μια από την άλλη, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα . Η τελευταία, μάλιστα, ξέσπασε 300 μόλις μέτρα από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι, κάτοικοι της περιοχής, τους οποίους επικαλείται η ιστοσελίδα Arcadiaportal, ανέφεραν ότι πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχαν προηγηθεί μικρές εκρήξεις.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς στην Τρίπολη (όπως και όλων στη χώρα) θα εξετάσουν τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Τέλος, επισημαίνεται ότι από τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής (6/8) μέχρι και την ίδια ώρα της Δευτέρας 7 του μήνα, εκδηλώθηκαν σε όλη την χώρα 58 δασικές πυρκαγιές.


Πηγή