Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Φωτιά στη Χαλκιδική: Οι πυροσβέστες κατάφεραν να την οριοθετήσουν -Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο

Οριοθετημένη είναι η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας, στη Μόλα Καλύβα, στη Χαλκιδική.

Όπως είχε ενημερώσει το Πυροσβεστικό Σώμα από νωρίς, στο σημείο επιχειρούσαν 150 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 40 οχήματα και 4 Α/Φ.

Ωστόσο, λόγω της βελτιωμένης εικόνας της, τα αεροσκάφη έχουν αποχωρήσει από νωρίς.

Μάλιστα, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ενώ η πυρκαγιά έχει οριοθετηθεί μετά από τις αγωνιώδεις προσπάθειες επίγειων και εναέριων δυνάμεων για την κατάσβεσή της.

φωτιά στη Χαλκιδική
Η φωτιά στη Χαλκιδική/ Φωτογραφία: halkidikinews

«Η φωτιά έκαψε 450 στρέμματα»

Όπως δήλωσε στο halkidikinews, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής, Αριστείδης Κατιρτζίδης, η έκταση που κατέκαψε η φωτιά φτάνει τα 450 στρέμματα και έχει κάψει δάσος και ελαιώνες, περίπου 2 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Κασσανδρινό (κορυφογραμμή).

φωτιά στη Χαλκιδική
Η φωτιά στη Χαλκιδική/ Φωτογραφία: halkidikinews

«Απόψε έχουμε στο σημείο 39 οχήματα και 50 άτομα πεζοπόρο. Επίσης, 5 βυτιοφόρα και 5 χωματουργικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και του Δήμου Κασσάνδρας. Να σημειώσουμε ότι είχαμε τη βοήθεια εθελοντών και του Δασαρχείου και υλοτόμων που έφτασαν στην περιοχή από όλη την Κασσάνδρα και τον Ταξιάρχη» σημείωσε ο κ. Κατιρτζίδης.

Γιατί ξέσπασε η πυρκαγιά

Αναφορικά με την αιτία πρόκλησης της πυρκαγιάς, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά είχε δηλώσει το πρωί ότι «από όσα έχω ακούσει, φαίνεται πως κάποιος έκαψε κλαδιά, ενώ εδώ και μία εβδομάδα υπάρχει απαγορευτικό. Την άφησε νομίζοντας πως έχει σβήσει. Με τα 9 μποφόρ, όμως, τα ξημερώματα έγινε διασπορά σε πολλά σημεία».


Πηγή