Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Φωτιές στη Βοιωτία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στη Βοιωτία, ιδιαίτερα στους οικισμούς Στείρι και Ζάλτσα, όπου οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Εστάλη μήνυμα μέσω 112 στους κατοίκους των οικισμών να απομακρυνθούν εσπευσμένα από την περιοχή, να κατευθυνθούν προς Κυριάκι και Δίστομο αντίστοιχα, εξαιτίας της φωτιάς.

Η φωτιά απειλεί επίσης την ευρύτερη περιοχή και καταβάλλονται προσπάθειες να περιοριστεί. Στο χωριό Στείρι, μέτωπο βρίσκεται 2 χιλιόμετρα από σπίτια. Πυροσβέστες και αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους που κινδύνευαν.

Παράλληλα κάτοικοι στις περιοχές Περιστερά και Άγιος Νικόλαος καλούνται να είναι σε ετοιμότητα. Έλαβαν νωρίτερα ειδοποίηση μέσω 112.

Φ.Σπανός: «Δύσκολη νύχτα με μεγάλα μέτωπα»

«Αυτή τη στιγμή μαίνεται φωτιά με πολύ μεγάλο ανάπτυγμα. Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη με μεγάλα μέτωπα που κινούνται απειλητικά σε Στείρι, Δίστομο, Ελικώνα» επισήμανε ο περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός περιγράφοντας την κατάσταση.

Οι άνεμοι στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Με το πρώτο φως της μέρας θα αρχίσουν ξανά να επιχειρούν εναέρια μέσα.


Πηγή