Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Χάος στη Βρετανία: Ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια του Eurostar, λόγω πλημμυρών στη σήραγγα!

Τριάντα χιλιάδες επιβάτες έμειναν «στα κρύα του λουτρού» εξαιτίας της ματαίωσης όλων των σημερινών δρομολογίων των αμαξοστοιχιών με προορισμό ή προέλευση το Λονδίνο που ανακοίνωσε η Eurostar, εξαιτίας πλημμύρας που έπληξε τη μεγάλη σήραγγα που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη.

«Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία Eurostar.

Η Eurostar στην ανακοίνωσή της σήμερα το απόγευμα ανέφερε ότι η κατάσταση στις σήραγγες μεταξύ St Pancras International και Ebbsfleet δεν έχει βελτιωθεί και ότι γι’αυτόν τον λόγο η εταιρία έπρεπε να πάρει την «άβολη» απόφαση να ακυρώσει όλα τα δρομολόγια για το υπόλοιπο της ημέρας.

Οι ακυρώσεις έχουν επηρεάσει συνολικά 41 τρένα, με την Eurostar να ζητά συγγνώμη για «τα απρόβλεπτα ζητήματα που επηρεάζουν τους πελάτες» προσθέτοντας ότι «η ασφάλεια παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα».

Εν τω μεταξύ, η ακύρωση των δρομολογίων γίνεται κατά τη διάρκεια ενός σαββατοκύριακου που καταγράφεται η μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς.

Η πρόσκαιρη αναστάτωση θα επηρεάσει περίπου 30.000 ανθρώπους που έχουν λίγο-πολύ «καταστρέψει» τα πρωτοχρονιάτικα σχέδιά τους, σύμφωνα με τον Independent.

Εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο οι επιβάτες

Μετά την ανακοίνωση της εταιρίας οι επιβάτες έχουν εξαγριωθεί καθώς είναι εγκλωβισμένοι στο Λονδίνο και αναγκασμένοι να ματαιώσουν τα σχέδιά τους για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Πολλοί από τους επιβάτες που ήλπιζαν να αλλάξουν χρονιά περνώντας μια ρομαντική νύχτα στο Παρίσι, να παρακολουθήσουν πυροτεχνήματα από την πίστα του σκι ή να απολαύσουν οικογενειακές διακοπές στη Disneyland, έχουν μείνει «ξεκρέμαστοι» και μάλιστα κάποιοι αυτούς απεγνωσμένοι ξέσπασαν σε κλάματα το απόγευμα του Σαββάτου στο St Pancras International.

Στα ύψη τα αεροπορικά εισιτήρια

Κάποιοι επιβάτες έσπευσαν να κλείσουν αεροπορικές θέσεις προσπαθώντας περισώσουν τα σχέδιά τους για την ξεχωριστή αυτή ημέρα του έτους, αλλά δυστυχώς ήρθαν αντιμέτωποι με μια ραγδαία αύξηση της τιμής των εισιτηρίων που, σύμφωνα με αναφορές, άλλαζαν κάθε λεπτό. Άλλοι πάλι προσπάθησαν να βρουν και συνεχίζουν να ψάχνουν κάποιο κατάλυμα για μια διανυκτέρευση της τελευταίας στιγμής στο Λονδίνο.

Ανάμεσα στις οικογένειες που θα ταλαιπωρηθούν λόγω της ματαίωσης των δρομολογίων είναι αυτή της 36χρονης Λουάνα Αντράντε, η οποία κατοικεί στο Δουβλίνο και σκόπευε να επισκεφθεί τη Disneyland του Παρισιού με τον σύζυγό της, τον τρίχρονο γιο της και έξι ακόμη συγγενείς της που ταξίδεψαν από τη Βραζιλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν το «ονειρεμένο ταξίδι» τους.

Το πρόβλημα της διανυκτέρευσης

«Το πρόβλημά μας είναι το πού θα κοιμηθούμε απόψε το βράδυ γιατί το Λονδίνο είναι πολύ ακριβό και δεν έχουμε κάποιο Airbnb για να μείνουμε», είπε η 36χρονη.

«Θα πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να περάσουμε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Παρίσι γιατί ακόμα κι αν έχουμε μια πτήση για αύριο, θα φτάσουμε εκεί περίπου στις 22.00-23.00», πρόσθεσε απεγνωσμένη….


Πηγή