Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024

Χαλκιδική: Έρευνες από το Λιμενικό για δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι -Κολυμπούσαν και χάθηκαν

Μεγάλη είναι η αγωνία για τον εντοπισμό δύο αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής, που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου για δύο αγνοούμενους στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρία νεαρά άτομα ηλικίας από 20 έως 23 ετών, τα οποία παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά της περιοχής.

Το Λιμενικό Σώμα έχει ήδη ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης για τους δύο από αυτούς, καθώς οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον έναν λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης και τους προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο GRTimes.gr ο πρόεδρος του ΣΦΕΜΥΚ (Σύλλογος Φίλων εθελοντών μονάδων υγείας Κασσάνδρας), Θεμελής Ιερισσιώτης που βρίσκεται στο σημείο των ερευνών, αυτή την ώρα επιχειρούν επί θαλάσσης για τον εντοπισμό των άλλων δύο νεαρών, ένα πλοίο του Λιμενικού Σώματος, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής αεροπορίας και ένα ψαροκάικο.

«Ο ένας βρέθηκε άμεσα και τον περισυνέλλεξε σκάφος του Λιμενικού. Είναι καλά στην υγεία του, ωστόσο οι έρευνες δεν σταματούν. Ψάχνουμε για τ’ άλλα δύο παιδιά. Ουσιαστικά κολυμπούσαν και μετά… «χάθηκαν». Στην Μύτη του Ποσείδι, επειδή τα κύματα είναι ορμητικά και τα ρεύματα στο σημείο αρκετά ισχυρά, είναι πολύ πιθανό να χρειαστούμε χρόνο για τον εντοπισμό τους. Ελπίζουμε να μην τους έχουν παρασύρει αρκετά μακριά» τονίζει στο GRTimes.gr ο Θεμελής Ιερισσιώτης.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις έρευνες του Λιμενικού στο Ποσείδι της Χαλκιδικής

Φωτογραφία: GRTimes.gr
Φωτογραφία: GRTimes.gr
Φωτογραφία: GRTimes.gr
Φωτογραφία: GRTimes.gr
Φωτογραφία: GRTimes.gr
Φωτογραφία: GRTimes.gr

Πηγή