Δευτέρα , 29 Απρίλιος 2024

Χαμενεΐ για Παλαιστίνη: «Δεν εμπλεκόμαστε, αλλά φιλάμε τα χέρια όσων έκαναν την επίθεση στο Ισραήλ»

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ δήλωσε την Τρίτη ότι η Τεχεράνη δεν εμπλέκεται στην επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, αλλά επαίνεσε την επίθεση που αιματοκύλησε τους Ισραηλίτες.

«Υποστηρικτές του σιωνιστικού καθεστώτος και κάποιοι από αυτό το σφετεριστικό καθεστώς είπαν κάποιες ανοησίες αυτές τις τελευταίες μέρες ότι η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν ήταν πίσω από αυτή την πράξη. Κάνουν λάθος», είπε.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Έτσι μπλόκαρε κι εκτέλεσε η Χαμάς όσους προσπάθησαν να γλιτώσουν από τη σφαγή στο φεστιβάλ

Τρεις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

«Αυτοί που λένε ότι οι πράξεις των Παλαιστινίων προέρχονται από μη Παλαιστίνιους δεν έχουν αληθινή κατανόηση του παλαιστινιακού λαού και κάνουν λάθος υπολογισμούς», πρόσθεσε και κατέληξε λέγοντας: «Φιλάμε τα χέρια αυτών που σχεδίασαν την επίθεση στο σιωνιστικό καθεστώς».

Η κλίμακα και η πολυπλοκότητα της εισβολής της Χαμάς στο Ισραήλ το Σάββατο προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με το εάν η ένοπλη ομάδα θα μπορούσε να το είχε κάνει μόνη της.

Ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Φάινερ είπε ότι δεν υπάρχουν «άμεσες πληροφορίες» που να συνδέουν αυτές τις επιθέσεις με το Ιράν αυτή τη στιγμή, αλλά ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι το Ιράν είναι «σε γενικές γραμμές συνένοχος» στις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ.


Πηγή