Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024

Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Παραλίγο να πιαστούν στα χέρια Τζανακόπουλος και Ρήγας για τα αίτια της ήττας

Άγριο επεισόδιο αναφέρουν πληροφορίες ότι σημειώθηκε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στους δύο πρώην γραμματείς του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλο και Παπαγιώτη Ρήγα, οι οποίοι παραλίγο να πιαστούν στα χέρια.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Απογευματινή, «από διαφορετικές πηγές επιβεβαιώνεται η πληροφορία πως το βράδυ της περασμένης Κυριακής στα γραφεία της Κουμουνδούρου τα αίματα άναψαν και ακούστηκαν πολλά μπινελίκια από εκνευρισμένα στελέχη του κόμματος, όπως τον Δ. Τζανακόπουλο, ο οποίος φέρεται να κινήθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον πρώην Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Π. Ρήγα, έπειτα από έναν διαπληκτισμό που είχαν σχετικά με τα αίτια της οδυνηρής ήττας.

Στο χώρο, όπου έγινε ο καβγάς, κυκλοφορούσαν και άλλα πρόσωπα, όπως ο Ν. Σκορίνης, τα οποία έσπευσαν να αποσοβήσουν τα χειρότερα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο Τζανακόπουλος άρχισε να πετάει ειρωνικές σπόντες για την “επιτυχία της διεύρυνσης” του κόμματος προς τον χώρο της κεντροαριστεράς, υπόθεση που έχει στηρίξει η ομάδα ΡΕΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία ανήκουν οι Π. Ρήγας, Ν. Σκορίνης, Χ. Τσιόκας, Δ. Τεμπονέρας, Α. Κοτσακάς κ.α.

«Η διεύρυνση δεν ήταν πετυχημένη γιατί έπρεπε να έχετε φέρει τον Χ. Παπουτσή και τον Δ. Ρέππα», φέρεται να είπε σε ειρωνικό ύφος ο Τζανακόπουλος και εκεί ήταν που ο Ρήγας αντέδρασε: «Σιγά ρε που σου φταίει η διεύρυνση, άντε φύγε από εδώ» ακούστηκε να του λέει και τότε ποιος είδε τον Τζανακόπουλο και δεν τον φοβήθηκε. Επίσης επάνω στη φασαρία ακούστηκε και η φράση «η διεύρυνση σας φταίει ή η γραμμή που αποφασίζατε μαζί με τον Καλογήρου στον πρωινό καφέ κάθε μέρα».

Εν τω μεταξύ το θέμα δεν πρόκειται να το αφήσει έτσι ο Ρήγας, όπως και άλλα στελέχη της ΡΕΝΕ, καθώς θα το θέσουν στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.


Πηγή