Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Χαρακόπουλος: Το αίτημα για εκλογές δεν έχει χάσει τη σημασία του

Το αίτημα για εκλογές δεν έχει χάσει τη σημασία του δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σημειώνει ότι η ΝΔ διεκδικεί την αυτοδυναμία, χωρίς αυτή να είναι αυτοσκοπός. «Στρατηγικός μας στόχος είναι η ευρεία συναίνεση σε ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης κάνει λόγο για «σπάθη μέτρων» που «θα πέσει επί “δικαίων και αδίκων”, και κυρίως “δικαίων”». Ωστόσο αναφέρει ότι «η ΝΔ έχει αποδείξει ότι είναι αξιόπιστη πολιτική δύναμη», ως εκ τούτου «θα σεβαστούμε τις συμφωνίες, γιατί δεν υπονομεύουμε ούτε τη σταθερότητα ούτε την αξιοπιστία της χώρας για μικροκομματικούς λόγους», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «θα ανοίξουμε δρόμους στην ιδιωτική πρωτοβουλία, θα δώσουμε χώρο στον επαγγελματία, παραγωγό, επιστήμονα να ανοίξει τα φτερά του. Γιατί μόνον έτσι θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο της κρίσης».

Για το grexit λέει ότι «για την ώρα απομακρύνεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ωστόσο, η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί».

Ο κ. Χαρακόλουλος εκτιμά ότι η συζήτηση για τις διαφορετικές ταχύτητες στην ΕΕ «δεν είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Ευρώπης», «δημιουργεί τετελεσμένο, ότι η ενιαία Ευρώπη έχει αποτύχει» και αναρωτιέται: «Ένα τέτοιο οικοδόμημα μπορεί να μείνει όρθιο για καιρό;»

Θεωρεί επίσης ότι «η υπερθέρμανση που δημιουργεί η Τουρκία με τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει ατύχημα». «Σε κάθε περίπτωση, και βλέποντας την κατάρρευση της προοπτικής της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, αλλά και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, απαιτείται αναπροσαρμογή της εθνικής μας στρατηγικής», προσθέτει.

Όσον αφορά το Κυπριακό, τονίζει επίλυσή του είναι ευχής έργο, αλλά «πρέπει να προϋποθέτει τα αυτονόητα: σεβασμό στις αποφάσεις του ΟΗΕ και στο κοινοτικό κεκτημένο, αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, και απαλλαγή από το απαρχαιωμένο καθεστώς των εγγυήσεων».

localStorage.clear();


Πηγή