Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Χειροποίητες υφασμάτινες μάσκες από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στην υπηρεσία των ανθρώπων που ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία έχουν πολλαπλές ανάγκες, τέθηκε η διοίκηση και το προσωπικό του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο πλαίσιο αυτό, το Κέντρο προχώρησε στην κατασκευή χειροποίητων υφασμάτινων μασκών, ως μέτρο προστασίας έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, λαμβάνοντας αφορμή από την αντίστοιχη πρωτοβουλία του Κέντρου Κεντρικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, στα παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Δράμας, καθώς και Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Κομοτηνής, δύο έμπειρες υπάλληλοι ξεκίνησαν να ράβουν υφασμάτινες μάσκες, ιατρικού τύπου, πλενόμενες και με δυνατότητα αποστείρωσης.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο , η πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Αναστασία Τζαμπαζλή, «κύριο μέλημά μας αποτελεί η ασφάλεια και η προστασία τόσο των περιθαλπόμενων και των εργαζομένων όλων των παραρτημάτων του όσο και των συνανθρώπων μας που έχουν πραγματικά ανάγκη».

«Μάλιστα», σημειώνει, «υπάρχει επίσης η δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς φορείς το επιθυμούν, το Κέντρο να παρέχει δωρεάν τέτοιες μάσκες ως ένα βασικό μέτρο και μέσο προστασίας. Από τη στιγμή που εμείς καλύψαμε τις δικές μας ανάγκες μπορούμε πλέον να τις διαθέτουμε δωρεάν, όπου χρειάζονται. Για τον σκοπό γίνεται ειδική αναφορά στην ιστοσελίδα μας και ήδη υπάρχει ενδιαφέρον, οπότε στον βαθμό που μπορούμε θα ανταποκριθούμε».

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου

Η κ. Τζαμπαζλή κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν αυτό τον καιρό τα στελέχη και το προσωπικό των δομών του Κέντρου προκειμένου να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ανθρώπων που φροντίζουν. «Αντιλαμβάνεστε», τονίζει, «ότι στις μονάδες του Κέντρου φιλοξενούνται, κατά κύριο λόγο, άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, δηλαδή, ηλικιωμένοι και παιδιά, άρα η προστασία που πρέπει να τους παρέχουμε είναι σε αυξημένο βαθμό. Μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει χάρη στη μεγάλη προσπάθεια του προσωπικού, το οποίο οφείλω να ομολογήσω ότι δεν υπέβαλε καμία αίτηση για χορήγηση ειδικής άδειας ως έχει το δικαίωμα και προβλέπεται. Ομολογώ πως η στάση αυτή του προσωπικού με έχει συγκίνησε πολύ. Επιπλέον, ανάμεσα στα άτομα που περιθάλπουμε, κυρίως στις δομές των χρονίως πασχόντων και το προσωπικό αναπτύσσονται ιδιαίτεροι δεσμοί που βοηθούν όσους έχουν ανάγκη να νιώθουν καλύτερα».

Ήδη, εντός της εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία επιλογής των 32 νέων ατόμων που δικαιούται να προσλάβει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ προκειμένου να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν σε όλες τις δομές που λειτουργούν στη Δράμα, την Καβάλα, την Ξάνθη και την Κομοτηνή.

Όπως υπογραμμίζει η κ. Τζαμπαζλή, όλα τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης που λειτουργούσαν έκλεισαν, ακολουθώντας τα όσα ορίζει το υπουργείο Παιδείας για τις σχολικές μονάδες, λειτουργούν όμως κανονικά τα κέντρα χρονίων παθήσεων, τα κέντρα φιλοξενίας παιδιών και οι παιδοπόλεις. Το προσωπικό φροντίζει ώστε τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και τα παιδιά να τυγχάνουν καθημερινά της μεγαλύτερης δυνατής φροντίδας και προστασίας που είναι απαραίτητη. Ωστόσο, επισημαίνει ότι, όπως σε κάθε οικογένεια έτσι και στις παιδοπόλεις, η μέριμνα των παιδαγωγών και του λοιπού προσωπικού είναι να κρατήσουν απασχολημένα τα παιδιά ώστε να περιοριστούν οι μετακινήσεις τους.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας ΑΜΘ ευχαριστεί επίσης όλο το προσωπικό των δομών, κάθε ειδικότητας, για τη συμβολή του και τις καθημερινές προσπάθειες που καταβάλει ακούραστα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες προκειμένου να μην υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των παραρτημάτων.

Πηγή φωτογραφιών: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων


Πηγή