Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Χουντής: Ρήξη με την ευρωζώνη άμεσα

Σε άμεση ρήξη με την ευρωζώνη και την ανάκτηση της νομισματικής και δημοσιονομικής κυριαρχίας, προέτρεψε, από την Κέρκυρα ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής

«Πρέπει να αλλάξει ριζικά το ευρωπαϊκό πλαίσιο. Εφόσον δεν αλλάζει το ευρωπαϊκό πλαίσιο οικιοθελώς, εμείς πρέπει να έρθουμε σε ρήξη με την ευρωζώνη, να ανακτήσουμε τη νομισματική και δημοσιονομική μας κυριαρχία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, με κοινωνική δικαιοσύνη, με αποκέντρωση και δημοκρατία και για το καλό του λαού. Αυτή είναι η εναλλακτική λύση που προτείνει η ΛΑΕ και τα αιτήματα που διαμορφώνει η ριζοσπαστική αριστερά, σε όλη την Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουντής που αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του υποψηφίου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Ζαν Λικ Μελανσόν.

«Τώρα πια δεν έχω εγώ καμιά ψευδαίσθηση, η Λαϊκή Ενότητα δεν έχει καμία ψευδαίσθηση, ότι από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να προέλθει κάτι καλό. Ότι μέσα σε αυτή την ευρωζώνη η χώρα μας έχει προοπτική να φύγει από τα μνημόνια, να φύγει από την κρίση» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Χουντής.

Την ίδια ώρα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, στις δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχολίασε αρνητικά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς, λέγοντας χαρακτηριστικά τη φράση «σε δουλειά να βρισκόμαστε».

«Δεν υπάρχει ουσιαστική διαπραγμάτευση, «σε δουλειά να βρισκόμαστε»» είπε ο κ. Χουντής και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Ο εθνικός στόχος να κλείσει την αξιολόγηση, είναι καταστροφή, σα να θέλεις να αυτοκτονήσεις. Εμείς λέμε τέρμα αυτή η συζήτηση, τέρμα αυτή η διαπραγμάτευση. Με διαπραγματεύσεις, με αξιολογήσεις που αργούν ή δεν αργούν, με πρόσθετα μέτρα και success stories δε βγαίνει άκρη, η εμπειρία το καταγράφει. Όσο καθυστερεί η ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνει» επεσήμανε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας.

Ο κ. Χουντής που βρέθηκε στη Κέρκυρα από νωρίς το πρωί, είχε μία σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς και οργανώσεις του νησιού που είναι ενάντιοι στις ιδιωτικοποιήσεις, ενώ επισκέφθηκε την αντιπεριφερειάρχη Νικολέτα Πανδή, τον δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Αργά το απόγευμα, ο κ. Χουντής θα αναπτύξει την πολιτική πρόταση της ΛΑΕ σε συγκέντρωση-συζήτηση που διοργανώνει αργά το απόγευμα, η Λαϊκή Ενότητα Κέρκυρας.


Πηγή