Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024

Χρονοπούλου (ΠΑΣΟΚ): Θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και θα μειώσουμε κάποιους άλλους [βίντεο]

Αυξήσεις αλλά και μειώσεις φόρων περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως προανήγγειλε η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας.

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο», με τον Γιώργο Κουβαρά, η κυρία Χρονοπούλου ρωτήθηκε από τον διευθυντή του «Ελεύθερου Τύπου», δημοσιογράφο Πάνο Αμυρά, πώς και πόσο κοστολογείται το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το βίντεο

Χρονοπούλου: Το έχουμε κοστολογήσει επιμέρους, απλά αν ξεκινήσω να σας το αναλύω θα χάσουμε χρόνο για τους τηλεθεατές.
Αμυράς: Επειδή διάβασα το πρόγραμμά σας, έχετε ένα μέτρο που λέει «έκτακτη φορολόγηση κερδών τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων, τι έσοδα προσδοκάτε από αυτό το μέτρο και ποιες νοείτε «μεγάλες επιχειρήσεις»;
Χρονοπούλου: Τα κοστολογημένα μας μέτρα είναι οι συντάξεις, το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, η μείωση των φόρων στην εργασία μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στην υγεία (αναλύει ΕΚΑΣ και νούμερα)
Αμυράς: Ποιες μεγάλες επιχειρήσεις θα φορολογήσετε; Είδα στο πρόγραμμά σας ότι θα καταργήσετε έκτακτη φορολόγηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων που έχουν μονοπωλιακό χαρακτήρα. Τι εννοείτε;
Χρονοπούλου: Ουσιαστικά, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι ανακατανομή του φορολογικού συστήματος. Δηλαδή, αντί να έχουμε σήμερα φόρο κατανάλωσης 60% που πληρώνουν οι μικρομεσαίοι, να μπορέσουμε να δώσουμε μία εναλλακτική ώστε ουσιαστικά, ανακατανέμοντας τους φόρους, να μπορεί το κράτος να μην πιέζει τους πολλούς.
Αμυράς: Άρα θα αυξήσετε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσετε.
Χρονοπούλου: Ναι, θα αυξήσουμε κάποιους φόρους και κάποιους θα μειώσουμε.
Κουβαράς: Ποιους θα αυξήσετε, μια και το λέτε… Ποιους θα μειώσουν, όλοι το λένε. Ποιους θα αυξήσετε, είναι ενδιαφέρον να το μάθουμε.
Χρονοπούλου: Θα αυξήσουμε τους φόρους που βλέπουμε ότι ουσιαστικά πλήττουν τη μεσαία τάξη.


Πηγή