Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

Χωρίς ρεύμα για 36 ώρες: Πυκνώνουν οι καταγγελίες -Σε απόγνωση κάτοικοι σε Ψυχικό και Παιανία | ΕΛΛΑΔΑ

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους πολίτες, των οποίων τα σπίτια έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα.

Κάποια νοικοκυριά, τα πιο τυχερά έμειναν χωρίς ρεύμα για λίγες ώρες, ωστόσο πληθαίνουν οι καταγγελίες ότι ακόμα σήμερα δύο ημέρες μετά το χτύπημα του χιονιά υπάρχουν σπίτια, ακόμα και μέσα στην Αθήνα που μένουν χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Την ίδια στιγμή τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για να μπορέσει να αποκατασταθεί το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης.

Χωρίς ρεύμα για 36 ώρες στο Ψυχικό

Κάτοικος του Ψυχικού, σε απόγνωση, επικοινώνησε με το iefimerida και ανέφερε πως συμπληρώνει 36 ώρες χωρίς ρεύμα. Μάλιστα τόνισε πως δεν είναι μόνο το δικό της σπίτι, αλλά ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στην οδό Τζάβελα. «Το ρεύμα κόπηκε τη Δευτέρα στις 10 το βράδυ και μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει επανέλθει. Δεν είμαστε μόνο εμείς, αλλά ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο. Εχουμε επικοινωνήσει με τον ΔΕΔΔΗΕ πολλές φορές και μας απαντούν ότι θα έρθουν, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα».

Παιανία: «Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα»

Κάτοικος κάτοικος Αγίας Μαρίνας Παιανίας μίλησε στο MEGA και είπε πως είναι 36 ώρες χωρίς ρεύμα, ενώ στο σπίτι της μάλιστα υπάρχει μωρό αλλά και ηλικιωμένη με προβλήματα υγείας.
«Είμαστε 36 ώρες χωρίς ρεύμα, με μωρό παιδί, με ηλικιωμένη γυναίκα με προβλήματα υγείας, ανάβουμε τα ρεσό για να ζεστάνουμε τα χέρια μας. Ο δήμος δεν έχει περάσει να ανοίξει το δρόμο, ό,τι κάνουμε μόνοι μας, φορτίζουμε τα κινητά μας στο αυτοκίνητο, και είμαστε αποκλεισμένοι 200 μέτρα από τη λεωφόρο Λαυρίου. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε ρεύμα όλη η περιοχή. Εμάς μας έχουν αφήσει στο έλεος», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Δήμητρα.

Σκρέκας: Προσπάθειες να ολοκληρωθεί σήμερα η αποκατάσταση βλαβών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στο MEGA είπε πως «στην κορύφωση του φαινομένου είχαμε 200.000 παροχές που τέθηκαν εκτός ηλεκτροδότησης. Οι 100.000 επανήλθαν τις πρώτες δέκα ώρες του φαινομένου, εχτές επανηλεκτροδοτήθηκαν περίπου 90.000 παροχές και έχουμε περίπου 5.000 παροχές που ακόμα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Οι βλάβες στις γραμμές μέσης τάσης στην πλειοψηφία τους έχουν επιδιορθωθεί, αλλά υπάρχουν και σποραδικές βλάβες. Παρακαλώ να καλέσουν όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ΔΕΔΔΗΕ για να δηλώσουν ότι υπάρχει βλάβη, γιατί μπορεί μία πολυκατοικία μεμονωμένη να μην έχει ρεύμα. Έχω δώσει οδηγία στο ΔΕΔΔΗΕ να καλέσουν όσους είχαν δηλώσει βλάβες, ώστε να διαπιστώσουν αν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Παράλληλα πρόσθεσε «η προσπάθεια είναι σήμερα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των βλαβών. 800 400 4000 είναι ο αριθμός που μπορούν να καλούν οι πολίτες στο ΔΕΔΔΗΕ χωρίς χρέωση για να δηλώσουν τη βλάβη. Ο αγώνας συνεχίζεται. Νομίζω ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ήταν προετοιμασμένος και έχει κατανείμει τις δυνάμεις σε όλη την Αττική. Είχαμε προχωρήσει σε βαθιά κλάδευση σε όλο τον αστικό ιστό, αλλά υπήρχαν και δέντρα μακριά από τα σύρματα που είχαν πέσει πάνω τους».


Πηγή