Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Όθωνας: Η απάντηση σε ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ για την στάση του ΚΙΝΑΛ στην πρόταση μομφής και στο «όχι» σε εκλογές | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο στόχαστρο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μπήκε το ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης για την άποψη που εξέφρασε να ταχθεί υπέρ της πρότασης μομφής, αλλά κατά των πρόωρων εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σε συνέντευξή του στο Open την Πέμπτη επεσήμανε: «Είναι προφανές ότι δεν θα παράσχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση. Θα στηρίξουμε την πρόταση μομφής, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα εσωκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα […] Με 100 πολίτες να πεθαίνουν καθημερινά θεωρώ αδιανόητο και ανήθικο να ζητάς εκλογές» είπε με έμφαση.

Ανδρουλάκης στο Open: «Ναι» στην πρόταση μομφής, όχι στον ΣΥΡΙΖΑ [βίντεο]

Πρόταση μομφής: Ο τρόπος που βρήκε ο Ν. Ανδρουλάκης για να μιλήσει στη Βουλή -Συγκαλεί ΚΟ την Κυριακή

Η στάση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ η οποία διερωτήθηκε πώς συμβιβάζονται το «ναι» στην πρόταση μομφής και το «όχι» στις εκλογές;» αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος διά του εκπροσώπου του Ν. Ηλιόπουλου έσπευσε να υποστηρίξει: «Και να καταψηφίζει την κυβέρνηση και να ζητάει την παραμονή του κ. Μητσοτάκη, δεν γίνεται». Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την απάντηση της Χ. Τρικούπη η οποία τόνισε ότι «οι πανομοιότυπες ανακοινώσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνουν ότι η υπεύθυνη στάση της Παράταξής μας ενοχλεί και τους δύο».

Την δική του απάντηση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έδωσε και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μανώλης Όθωνας, φέρνοντας ως παράδειγμα την ψήφο εμπιστοσύνης που παίρνει κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση.

«Όταν την επόμενη των εκλογών δεν δίνεις στην κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης,εκλογές ζητάς; Γιατί λοιπόν τώρα αν δεν εμπιστεύεσαι την κυβέρνηση (πρόταση δυσπιστίας) και ταυτόχρονα λες οτι σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν (πρέπει) να γίνουν άμεσα εκλογές,είναι παράλογο;» έγραψε στα social media ο κ. Όθωνας.


Πηγή