Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Οι 8 τύποι μαμάδων που συναντάμε στα social media

Οι 8 τύποι μαμάδων που συναντάμε στα social media

Καμιά μαμά δεν θέλει να είναι από εκείνες που καυχιέται πάρα πολύ για τα παιδιά της ή που «διψάει» για φιλοφρονήσεις.

Αλλά μερικές φορές τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το κάνουν πολύ δύσκολο και κάποιες «πέφτουν» στην παγίδα. Σήμερα περνάμε από μικροσκόπιο όλους τους τύπους των μαμάδων που συναντάμε στο Facebook, το Instagram και το Pinterest. Ταυτίζεστε με κάποιον από τους παρακάτω; Εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε!

«Η μαμά που αγαπάει τον μπαμπά»

Ζει στην σκιά του πατέρα των παιδιών της. Είτε πρόκειται για το σύζυγό της είτε τον σύντροφό της, οι δημοσιεύσεις της είναι γεμάτες με επαίνους προς τον καλό της. Όσο για τις φωτογραφίες της; Όλες οι selfie της συνοδεύονται από λεζάντες τύπου «Είμαι η πιο τυχερή γυναίκα του κόσμου. Έχω το πιο εκπληκτικό σύζυγο και πατέρα που υπάρχε!ι»

Αν και η αλήθεια είναι ότι τόση αγάπη δεν μπορούμε ούτε κι εμείς να την αντέξουμε, την καταλαβαίνουμε γιατί σε μια κοινωνία με ένα τόσο εντυπωσιακό ποσοστό διαζυγίων, θαυμάζουμε την ικανότητά της να εξυψώνει τόσο πολύ τον άντρα της, ακόμα κι όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα.

Η μαμά βγαλμένη από το…Pinterest

Το προφίλ της είναι σαν μια σελίδα από περιοδικό. Στις φωτογραφίες της δε είναι πάντοτε καλοντυμένη και τα πιάτα που ποστάρει από τα καλούδια που μαγειρεύει είναι κατά κύριο λόγο γκουρμέ. Όσον αφορά τις φωτογραφίες των διακοπών της είναι σαν να βλέπεις καρτ ποστάλ και οι δημοσιεύσεις της μόνο σοφές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι η μαμά αυτή αγγίζει την τελειότητα και μόνο τυχαία δεν έκανε την εγγραφή της στο Pinterest, αλλά εμείς θα θέλαμε να δημοσιεύει τα επιτεύγματά της και στο Facebook ή ακόμα και να χαζεύαμε το προφίλ της στο LinkedIn.

Το παιδί της σίγουρα θα είναι πολύ περήφανο για τη μαμά του!

Η μαμά της οικογένειας Χωραφά

Ποτέ κανείς δεν κατάλαβε πώς αυτή η γυναίκα κατάφερε και μεγάλωσε τόσα πολλά παιδιά αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η εμπειρία της είναι αδιαμφισβήτητη. Άλλωστε αυτό δεν περνάει απαρατήρητο αφού κάθε φορά που μια νέα μαμά και φίλη της μοιράζεται κάποια αγωνία της για τα παιδιά της στο Facebook, είναι από τις πρώτες που θα σχολιάσει. Μπορεί καμιά φορά να γίνεται κουραστική αλλά δεν της κρατάμε κακία γιατί πάνω απ’ όλα της οφείλουμε σεβασμό.

Η παπαράτσι μαμά

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, αλλά αυτή η μαμά μάλλον δεν τα πάει καλά με τις λέξεις και γι΄αυτό προτιμάει τις χίλιες εικόνες. Μόνο έτσι θα μπορούσε άλλωστε να δικαιολογηθεί το γεγονός ότι στο προφίλ της έχει εκατοντάδες φωτογραφίες και βίντεο. Την αγαπάμε όμως γιατί χάρη σε εκείνη βρίσκουμε τα πιο αστεία πράγματα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και να τα αναδημοσιεύουμε στο δικό μας προφίλ! Αμέσως μετά το σχολιάζουμε και μαζί!

Η αυστηρή μαμά

Ειλικρινά, μόνο και μόνο επειδή μας τρομάζει το αυστηρό  προφίλ της δεν την κάνουμε unfriend και μάλιστα της βάζουμε και ένα «χαριτωμένο προσωπάκι» από τα emoticon για να τα πηγαίνουμε καλά μαζί της. Τάσσεται ασφαλώς κατά των τατουάζ και αντιδρά στις πολλές τρύπες στα αυτιά και τις κοντές φούστες στις παρελάσεις. Εμείς καταβάθος χαιρόμαστε που δεν είναι η μαμά μας!

Η μαμά «Αφήστε με στον κόσμο μου γιατί δεν μου αρέσει ο δικός σας»

Τα πάντα είναι όμορφα και η ζωή είναι γεμάτη από λουλούδια, αγάπες, ουράνια τόξα και ζωάκια. Οι φωτογραφίες της πάντα συνοδεύονται από εισαγωγικά με φράσεις του Γκάντι, στον ελεύθερό της χρόνο παρακολουθεί μαθήματα γιόγκας και τα άρθρα που δημοσιεύει στο προφίλ της έχουν να κάνουν με τους κινδύνους του θυμού στο σώμα μας. Είναι χορτοφάγος και τα σχόλιά της είναι τύπου «Ας κάνουμε όλοι ό,τι καλύτερο μπορούμε και ας μην κρίνουμε τους άλλους».

Την αγαπάμε όμως γιατί χρειάζεται καμία φορά να είμαστε εναλλακτικοί.

Η σέξυ μαμά

Αν πρωταγωνιστούσε στη διάσημη σειρά Housewives, θα έτρωγε πολύ ξύλο. Γιατί; Διότι εξακολουθεί να έχει ένα αξιοζήλευτο σώμα και να δείχνει πολύ νεότερη από την ηλικία της. Βέβαια αυτή η μαμά δεν είναι ιδιαίτερα αρεστή στις υπόλοιπες μαμάδες και «φίλες» της στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό επειδή είναι «φίλη» και με τους μπαμπάδες οι οποίοι δεν σταματούν τα like στις φωτογραφίες της  και τα σχόλια τύπου «Για δες! Μπορείς ακόμα να έχεις τέτοιο κορμί στην ηλικία μας».

Μας αρέσει όμως γιατί κάθε φορά που μπαίνουμε στο Facebook και βλέπουμε νέα της στην Homepage μας, μας αναγκάζει να αφήσουμε κάτω το ντόνατ που ετοιμαζόμασταν να φάμε!

Η νέα μαμά

Τελευταία επειδή σύντομα, μόλις δηλαδή θα μεγαλώσει το μωράκι της, θα ενταχθεί σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες. Προς το παρόν την αφήνουμε να απολαύσει όλα τα υπέροχα συναισθήματα που φέρνει ένα μωρό στην οικογένεια.

 

Πηγή: baby.gr