Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Aegean: Ενδιαφέρον για την Croatia Airlines

Τη συμμετοχή της στο στάδιο υποβολής ενδεικτικής, μη-δεσμευτικής, προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της Croatia Airlines επιβεβαιώνει, με ανακοίνωσή της, η Aegean, τονίζοντας ότι η εν λόγω διαδικασία δεν συμπεριλαμβάνει δεσμεύσεις.

«Οποιαδήποτε σημαντική απόφαση σχετικά με την πιθανή συμμετοχή ή μη της Aegean στο επόμενο στάδιο θα παρθεί τους επόμενους μήνες, κατόπιν της παροχής πληροφόρησης και της διεξαγωγής συζητήσεων, σύμφωνα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Δημοκρατία της Κροατίας» επισημαίνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι, η Aegean είχε ενδιαφερθεί για την κροατική εταιρεία και το 2015, και μάλιστα είχε προκριθεί στο δεύτερο στάδιο των διαπραγματεύσεων υπό την ηγεσία του IFC, ωστόσο ο διαγωνισμός δεν είχε προχωρήσει τότε λόγω της αλλαγής κυβέρνησης στην Κροατία.

Εκτός από την Αegean Αirlines, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον κατέθεσε και η ισπανική Air Nostrum.

Ο ελληνικός αερομεταφορέας έχει επεκτείνει το δίκτυό του στην Κροατία τα προηγούμενα χρόνια συνδέοντας την Αθήνα με το Ζάγκρεμπ για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ τα δρομολόγιά του προς το Ντουμπρόβνικ διατηρήθηκαν φέτος και για το μεγαλύτερο μέρος της χειμερινής περιόδου. Προσφέρει επίσης εποχικά δρομολόγια προς το Σπλιτ.


Πηγή