Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Η «Αυτοκρατορία» του Γ. Βέλτσου

Η «Αυτοκρατορία» του Γ. Βέλτσου

Συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

«Χρέος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος είναι να γίνει πυρήνας αναρχίας, πρωτοπορίας και μπόλικης έρευνας. Προσωπικά, δε βάζω στοιχήματα σε βάρος του δημοσίου, επενδύω και ελπίζω οι επενδύσεις να τοκιστούν υπέρ της πόλης». Με τα λόγια αυτά, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Γιάννης Βούρος παρουσίασε, σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το έργο του Γιώργου Βέλτσου «Η Αυτοκρατορία» (I have your data), σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού.

«Επειδή στόχος μας είναι η εξωστρέφεια, εγκαινιάζουμε τη συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τον Ιανουάριο του 2015, με την πρεμιέρα του έργου που θα παιχθεί στο φουαγιέ του Κτιρίου Μ2» ανέφερε, σε συνέντευξη τύπου, ο κ. Βούρος.

Αγναντεύοντας το θαλάσσιο μέτωπο, ο κ. Βέλτσος συγκινήθηκε όταν θυμήθηκε ότι πριν από πολλά χρόνια, ως μαθητής του 5ου Αρρένων, έκανε κοπάνες μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο και ερχόταν για βουτιές στη θάλασσα! Μιλώντας για το ανέβασμα του έργου του «Αυτοκρατορία», τόνισε ότι πρόκειται για «ένα λεπτό εγχείρημα», συμπληρώνοντας ότι τα κείμενά του «είναι ένα τεστ νοημοσύνης». Άλλωστε και για τον ίδιο τον σκηνοθέτη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, όπως είπε, «το κείμενο αποτελεί πρόκληση γι’ αυτό που λέμε θέατρο».

Στην παράσταση παίζουν οι: Σταυρούλα Αραμπατζόγλου, Ελένη Κιλινκαρίδου, Γιώργος Κολοβός, Κατερίνα Λούρα, Ηλέκτρα Νικολούζου, Χρίστος Νταρακτσής, Χρήστος Παπαδημητρίου, Μιχάλης Σιώνας, Φίλιππος Τσαουσέλης, Ανδρομάχη Φουντουλίδου, Ορέστης Χαλκιάς, Μαρίνα Χατζηιωάννου.

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr