Τετάρτη , 3 Ιούνιος 2020
Η Amazon στον κόσμο των online παιχνιδιών

Η Amazon στον κόσμο των online παιχνιδιών

Εξαγόρασε την πλατφόρμα Twitch Interactive

Στην ιδιοκτησία της Amazon πέρασε έναντι 970 εκατομμυρίων δολαρίων η online πλατφόρμα παιχνιδιών Twitch Interactive. Η κίνηση αυτή αντανακλά την αποφασιστικότητα του επικεφαλής της Amazon Τζέφ Μπέζος να μετατρέψει την εταιρεία του σε ένα διαδικτυακό προορισμό, εκτός από τις βασικές δραστηριότητες της στο χώρο των λιανικών πωλήσεων.

«Η παρακολούθηση online παιχνιδιών είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και η Twitch έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα που συγκεντρώνει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι παρακολουθούν δισεκατομμύρια λεπτά παιχνιδιών κάθε μήνα» ανέφερε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η Twitch είχε κατά τον μήνα Ιούλιο περισσότερους από 55 εκατομμύρια αποκλειστικούς επισκέπτες οι οποίοι παρακολούθησαν περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια λεπτά ηλεκτρονικού περιεχομένου.

Η κίνηση, η οποία ανακοινώθηκε από τις δύο εταιρείες τη Δευτέρα είναι η μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία στην 20χρονη ιστορία της Amazon και θα βοηθήσει την αμερικανική εταιρεία να ανταγωνιστεί την Apple Inc και την Google Inc στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά των online παιχνιδιών.

Η εξαγορά περιλαμβάνει κάποιες επιμέρους συμφωνίες που ουσιαστικά ανεβάζουν το ποσό της εξαγοράς πάνω από το ένα δισεκατομμύριο δολάρια όπως ανέφερε στο Reuters ανώνυμη πηγή. Η συμφωνία, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, είναι ένα ασυνήθιστο βήμα για την Amazon, η οποία τείνει να χτίζει συμφωνίας μέσα από μικρότερες εξαγορές.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση