Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Αναζητούν δύο άτομα για την πυρκαγιά στο Αντισκάρι Ηρακλείου

Αναζητούν δύο άτομα για την πυρκαγιά στο Αντισκάρι Ηρακλείου

Μαίνεται η πυρκαγιά, απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι δύο οικισμών

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και περιουσίες στη μεγάλη φωτιά που καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή του Αντισκαρίου. Οι πυροσβέστες εκκένωσαν τους οικισμούς Τσίγκουνα και Γεροκάμπος. Θυελλώδεις οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσχεραίνουν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, κακήν κακώς απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στους οικισμούς Τσίγκουνα και Γεροκάμπου, καθώς η ανεξέλεγκτη φωτιά που ξεκίνησε από το Αντισκάρι, έφτασε μέχρι τις αυλές των οικιών τους.

Η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει εκτός ελέγχου, υποβοηθούμενη από τους θυελλώδεις ανέμους που πνέουν στην περιοχή και που σε κάποια στιγμή έφτασαν και τα 11 μποφόρ. Η πρόγνωση δε, της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα νότια της Κρήτης.

Οι Πυροσβεστικές αρχές της Κρήτης ενίσχυσαν τις δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή με την πυρκαγιά να έχει αλλάξει κατεύθυνση προς το Δισκό και το Λέντα.

Αναζητούνται δύο άτομα που φέρονται να είναι οι υπαίτιοι για την πυρκαγιά ωστόσο το Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης δίνει τα αρχικά των ονομάτων εκείνων που αναζητούνται για να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

 

Πηγή: newsbeast.gr