Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η ανδρική εμμονή με τα οπίσθια

Η ανδρική εμμονή με τα οπίσθια

Εξηγείται και επιστημονικά

Η αδύνατη μέση σε συνδυασμό με μία γεμάτη περιφέρεια είναι ενδείξεις ότι μία γυναίκα είναι έξυπνη και γόνιμη, εξηγούν οι επιστήμονες και λύνουν πολλές απορίες.

Η Κιμ Καρντάσιαν έκανε μία αποκαλυπτική φωτογράφηση για το Αμερικανικό περιοδικό Paper και αμέσως προκλήθηκε σάλος με τα οπίσθιά της. Ακόμα κι αν καταρχάς μας φαίνεται αστείο ίσως υπάρχει μία επιστημονική εξήγηση πίσω από τον θαυμασμό που της τρέφουν, οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου, κυρίως, για τα εντυπωσιακά ευμεγέθη οπίσθια της. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι όλα έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι οι άνδρες είναι «προγραμματισμένοι» από τη φύση τους να προτιμούν γυναίκες που έχουν πολύ στενή μέση σε σχέση με την περιφέρειά τους. Πιθανώς επειδή – όπως έχουν δείξει έρευνες – οι γυναίκες αυτές είναι κατά κανόνα πιο γόνιμες.

Ο Barnaby Dixson, ένας ανθρωπολόγος από τη Νέα Ζηλανδία παρουσίασε σε μία ομάδα εθελοντών φωτογραφίες όπου είχαν αλλοιωθεί το μπούστο, τα οπίσθια και οι γοφοί μίας γυναίκας και τους ζήτησαν να τις βαθμολογήσουν αναφορικά με το πόσο γοητευτικές τους φαίνονταν. Υπέρυθρες κάμερες παρακολουθούσαν το βλέμμα τους καθώς τις κοιτούσαν. Αν και οι περισσότεροι κοιτούσαν κυρίως το ντεκολτέ, η μέση και οι γοφοί δεν περνούσαν ποτέ απαρατήρητα.

Παλαιότερη έρευνα των πανεπιστημίων του Πίτσμπουργκ και της Καλιφόρνια όπου είχαν πάρει μέρος 16000 γυναίκες είχε δείξει ότι οι γυναίκες με καμπύλες ήταν πιο έξυπνες. Όσο πιο μεγάλη ήταν η διαφορά ανάμεσα στο μέγεθος της μέσης τους και των γοφών τους (στενή μέση, φαρδιά περιφέρεια) τόσο πιο ψηλά σκορ είχαν στα τεστ νοημοσύνης, το ίδιο και τα παιδιά τους, που είχαν καλύτερα σκορ σε τεστ γνώσεων από ότι άλλα παιδιά που δεν είχαν «παχουλές» μαμάδες. Η έρευνα είχε καταλήξει ότι στο λίπος των γοφών κρύβονταν ω-3 λιπαρά οξέα, που είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πηγή: Vita.gr