Τετάρτη , 10 Αύγουστος 2022
Ανοίγει η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Σερίφου

Ανοίγει η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ Σερίφου

Πλούσιο πρόγραμμα με πολλούς καλλιτέχνες

Μουσικές, θεατρικές, εικαστικές εκδηλώσεις και εργαστήρια περιλαμβάνει το 3ο Φεστιβάλ Σερίφου, που ανοίγει τις πύλες του για το κοινό αύριο και θα διαρκέσει έως τις 20 Αυγούστου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να αναδείξει τον πολιτισμό του νησιού και να προσφέρει σε κατοίκους και επισκέπτες του νησιού ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών, υπολογίζεται ότι κατά τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ, τις 46 εκδηλώσεις παρακολούθησαν περίπου 7.500 άτομα.

Η αυλαία του φετινού Φεστιβάλ ανοίγει αύριο με συναυλία του Νίκου Ξυδάκη. Ακολουθούν οι συναυλίες των Βασίλη Παπακωνσταντίνου (29/7), Κωνσταντίνου Βήτα και Μανώλη Φάμελλου (31/7), Ηλία Λιούγκου (2/8), Βαγγέλη Κορακάκη (6/8), Βασίλη Γισδάκη (8/8), Παναγιώτη Μάργαρη και Ανδριάνας Μπάμπαλη (10/8), Ψαραντώνη (12/8), Σόνιας Θεοδωρίδου (17/8) και Χρήστου Θηβαίου (20/8).

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι θεατρικές παραστάσεις «Madre Dolorosa- Ο Έρωτας», θεατρικό αναλόγιο της Σόνιας Ζαχαράτου με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη (11/8) και «Βρες τον», μονόλογος της Αμάντας Μιχαλοπούλου με τη Μαρία Κουμπάνη (1/8).

Οι εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν στο Θέατρο της Κάτω Χώρας. Θα πλαισιωθούν από φεστιβάλ σουραυλιού (3/8), παιδικό μουσικό εργαστήρι (4/8), ομαδική εικαστική γραφιστική έκθεση της ΑΚΤΟ (26 Ιουλίου- 20 Αυγούστου), ομαδική έκθεση νεοϊμπρεσιονιστών, όπου δέκα καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο ζωγραφίζουν τη Σέριφο (27 Ιουλίου- 20 Αυγούστου) και εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τη συγγραφέα Βίκυ Θεοδωροπούλου (6-19 Αυγούστου).