Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Από το 2016 τα τρικύλινδρα μοτέρ της Volvo

Από το 2016 τα τρικύλινδρα μοτέρ της Volvo

Θα αποτελέσουν τις «συμβατικές» επιλογές για τα μοντέλα της φίρμας

Ο επικεφαλής του τμήματος μηχανικών συνόλων της Volvo, Derek Crabb, επιβεβαίωσε πως η νέα γκάμα τρικύλινδρων κινητήρων της εταιρείας θα περάσει στην παραγωγή πριν το τέλος της δεκαετίας.

Ο Crabb δεν μπήκε σε λεπτομέρειες για το πόσες παραλλαγές θα έχουν τα τρικύλινδρα μοτέρ, ωστόσο το πρώτο σχετικό «δείγμα» θα είναι ένα σύνολο βενζίνης και θα είναι έτοιμο μέχρι το 2016.

Το μεγαλο-στέλεχος της σουηδικής εταιρείας της εταιρείας δήλωσε πως το turbo μοτέρ των 1,5 λίτρων θα διατίθεται στα S60 – V60, αλλά και στα μεσαία SUV της φίρμας.

Ο εν λόγω κινητήρας θα αποτελέσει και την «καρδιά» των μελλοντικών υβριδικών συστημάτων της Volvo, ενώ από τις αρχές της επόμενης δεκαετίας τα τρικύλινδρα σύνολα θα αποτελούν «mainstream» επιλογές στην γκάμα της εταιρείας.

Ο Crabb αποκάλυψε επιπλέον, πως τα τετρακύλινδρα σύνολα Drive-E θα δέχονται κάθε δύο χρόνια αναβαθμίσεις, ενώ ξεκαθάρισε πως τα τρικύλινδρα μοτέρ δεν μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από το S60, όχι λόγω ισχύος, αλλά εξαιτίας της ελλιπούς ροπής τους.

Πηγή: autotriti.gr

 

Αφήστε μια απάντηση