Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Απολογούνται Κασιδιάρης-Μίχος

Απολογούνται Κασιδιάρης-Μίχος

Κλείνει, εκτός απροόπτου, ο κύκλος της ανάκρισης για τη Χρυσή Αυγή

Στην τελική ευθεία μπαίνει, εκτός απροόπτου, η ανάκριση για την Χρυσή Αυγή, με τις συμπληρωματικές απολογίες των τελευταίων πρωταγωνιστών στην υπόθεση.

Σήμερα, το κατώφλι του Εφετείου περνούν, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των ανακριτριών, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος, οι οποίοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι δυο βουλευτές βρίσκονται εκ νέου αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της προφυλάκισης αφού καλούνται να απολογηθούν συμπληρωματικά για το κακούργημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων με σκοπό την προμήθεια εγκληματικής οργάνωσης. Ο Νίκος Μίχος αντιμετωπίζει, επιπλέον, και την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών.
Οι κατηγορίες είναι σοβαρές και οι Κασιδιάρης και Μίχος αναμένεται- όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο- να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Οι πληροφορίες, πάλι, θέλουν τους προφυλακισμένους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά και Γιάννη Λαγό αποφασισμένους να μην κάνουν χρήση του δικαιώματος τους να λάβουν προθεσμία και να απολογούνται την Παρασκευή, την ίδια ημέρα δηλαδή που τους έχουν καλέσει για συμπληρωματικές εξηγήσεις οι δικαστικές λειτουργοί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξουν άλλες δικονομικές εμπλοκές με τις συμπληρωματικές απολογίες των βουλευτών κλείνει ο κύκλος της ανάκρισης που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο ύστερα από την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης με βάση την παραγγελία της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Και τώρα θα ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να δρομολογηθούν ταχύτατα όλες οι διαδικασίες ώστε η υπόθεση να φτάσει σύντομα στο ακροατήριο. Η προσπάθεια που γίνεται έχει ως απώτερο στόχο να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της λήξης των 18μηνων προσωρινής κράτησης, των προφυλακισμένων, πριν την ολοκλήρωση της δίκης.

Ήδη, πάντως, στη φυλακή βρίσκονται οκτώ βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός Νίκος Μιχαλολιάκος.

Χθες, αποφασίστηκε, τελικά, να μην προφυλακιστεί η σύζυγος του αρχηγού και βουλευτής Ελένη Ζαρούλια αφού το Συμβούλιο Εφετών έλυσε τη διαφωνία που είχε προκύψει, μετά την απολογία της, μεταξύ ανακριτριών και εισαγγελέα υπέρ της άποψης των πρώτων. Έτσι, η Ελένη Ζαρούλια παραμένει σε κατ οίκον περιορισμό με μόνη δυνατότητα να μεταβαίνει φρουρούμενη στη Βουλή για να ασκεί τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα. Επίσης, στην κατηγορούμενη βουλευτή επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr