Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η Apple «σκότωσε» τη φιλανδική οικονομία

Η Apple «σκότωσε» τη φιλανδική οικονομία

Στο στόχαστρο του πρωθυπουργού Stubb το iPhone και το iPad

Η Apple και δύο προϊόντα της βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του πρωθυπουργού της Φιλανδίας σαν αιτίες για το αρνητικό οικονομικό κλίμα.

Μετά την υποβάθμιση της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης S&P, ο πρωθυπουργός Alexander Stubb «κατηγόρησε» δύο προϊόντα της Apple για την πτώση που γνωρίζει η φιλανδική οικονομία τα τελευταία χρόνια.

«Έχουμε δύο βιομηχανικά προβλήματα – δύο πρωταθλητές υποχώρησαν», δήλωσε ο Stubb μιλώντας στο CNBC. «Υποθέτω ότι κάποιος θα έλεγε πως το iPhone σκότωσε τη Nokia και το iPad “δολοφόνησε” τη φιλανδική βιομηχανία χαρτιού, αλλά θα επιστρέψουμε», εξήγησε.

Πράγματι, η Nokia όντας κάποτε το καμάρι του φιλανδικού εμπορίου, συμβάλλοντας καθοριστικά στη φιλανδική ανάπτυξη από το 1998 έως το 2007, ήταν ο παγκόσμιος ηγέτης της κινητής τηλεφωνίας. Όλα αυτά όμως πριν την έλευση των οθονών αφής, των εφαρμογών, των smartphones.

Το 2007, που παρουσιάστηκε το πρώτο iPhone από τον Steve Jobs, η Nokia ήλεγχε το μισό την παγκόσμιας αγοράς, ενώ σήμερα οριακά φτάνει το 3%, όπως αναφέρει η βρετανική Telegraph.

 

 

Πηγή: newsbeast.gr