Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η British Airways δεν «πετάει» πάνω από το Ιράκ

Η British Airways δεν «πετάει» πάνω από το Ιράκ

Αναστολή πτήσεων από και προς Αρμπίλ για Luftansa- Turkish Airlines

Οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ εναντίον θέσεων των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, έκαναν την British Airways να ανακοινώσει σήμερα ότι αναστέλλει τις πτήσεις της πάνω από το Ιράκ.

«Αναστέλλουμε προσωρινά τις πτήσεις μας πάνω από το Ιράκ και συνεχίζουμε να εξετάζουμε την κατάσταση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας.

Παράλληλα η Lufthansa επεσήμανε σήμερα ότι αναστέλλει ως τη Δευτέρα όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις της προς την Αρμπίλ. «Ο όμιλος Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις του που αναχωρούν από τη Φρανκφούρτη και τη Βιέννη με προορισμό την Αρμπίλ ως τη Δευτέρα 11 Αυγούστου» εξαιτίας της κλιμάκωσης της έντασης στο Ιράκ.

Νωρίτερα σήμερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στα αμερικανικά εμπορικά αεροσκάφη να πετούν στον εναέριο χώρο του Ιράκ «εξαιτίας της επικίνδυνης κατάστασης που έχει δημιουργήσει η ένοπλη σύρραξη» που μαίνεται εκεί.

Εξάλλου η Turkish Airlines, μια από τις κυριότερες αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιεί πτήσεις από και προς το γειτονικό Ιράκ, διέκοψε σήμερα τις πτήσεις της προς την Αρμπίλ, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση της Etihad Airways, μιας αεροπορικής εταιρείας του Αμπού Ντάμπι, η οποία έχει ακυρώσει τις πτήσεις της προς την Αρμπίλ από χθες Πέμπτη.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση