Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Οι διαδικτυακές συνδέσεις broadband ταχύτερες από εκείνες των οπτικών ινών

Οι διαδικτυακές συνδέσεις broadband ταχύτερες από εκείνες των οπτικών ινών

Νέα βρετανική έρευνα δημοσίευσε εταιρεία μελετών

Η εταιρεία μελετών Ofcom δημοσίευσε μια νέα έρευνα που δείχνει ότι οι διαδικτυακές συνδέσεις ευρείας ζώνης (broadband) στη Μεγάλη Βρετανία είναι ταχύτερες από εκείνες που χρησιμοποιούν οπτικές ίνες.

Πιο συγκεκριμένα, η μέση ταχύτητα μιας σύνδεσης broadband φτάνει τα 43,3 megabits το δευτερόλεπτο την ώρα που η αντίστοιχη με οπτικές ίνες «αγγίζει» τα 42 megabits το δευτερόλεπτο. Ωστόσο, η Ofcom ανέφερε ότι στη βρετανική επαρχία, οι ταχύτητες διαδικτύου ευρείας ζώνης είναι σαφώς πιο αργές καθώς δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 7,4 megabits το δευτερόλεπτο.

Την ίδια ώρα όμως, στα περισσότερα αστικά κέντρα της Μεγάλης Βρετανίας οι χρήστες έχουν αναβαθμίσει τις συνδέσεις ευρείας ζώνης με συνέπεια να ξεπερνούν σε ταχύτητες εκείνους που επέλεξαν να συνδέονται στο διαδίκτυο μέσω των πιο εξελιγμένων οπτικών ινών.

Μιλώντας στο δίκτυο BBC, ο Άντριου Φέργκιουσον, του εξειδικευμένου σε θέματα διαδικτύου, ιστότοπου Think Broadband τόνισε ότι «μόνο όσοι βρίσκονται πολύ κοντά στα κέντρα μετάδοσης των οπτικών ινών μπορούν να πιάσουν ταχύτητες όπως τα 120 megabits το δευτερόλεπτο». «Εάν κάποιος δεν βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τα κέντρα των οπτικών ινών τότε δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη στιγμή πλήρως τις δυνατότητες της συγκεκριμένης τεχνολογίας» πρόσθεσε ο ίδιος.