Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Διαγωνισμός φωτογραφίας «Είσαι Μέσα;»

Διαγωνισμός φωτογραφίας «Είσαι Μέσα;»

Οι επιβάτες αποτύπωσαν στιγμές από τις καθημερινές τους μετακινήσεις

Στιγμές των καθημερινών μετακινήσεών τους αποτύπωσαν με τον φακό τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συγκοινωνιών Αθηνών, 3.150 επιβάτες έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας «Είσαι Μέσα;», με θέμα τα δημόσια μέσα μετακίνησης, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής τους.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη, μέσω Facebook, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, και από τις φωτογραφίες που υποβλήθηκαν επελέγησαν και βραβεύτηκαν οι 15 από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Διαγωνισμού, την οποία συγκρότησαν ο επίκουρος καθηγητής φωτογραφίας Αριστείδης Κοντογιώργης, η εικαστικός Βένια Μπεχράκη και ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Οι 15 φωτογραφίες, που αναδείχθηκαν από τον Διαγωνισμό, συνθέτουν την πρώτη κινούμενη έκθεση φωτογραφίας στην πόλη, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο αμαξοστάσιο Αττικής των Οδικών Συγκοινωνιών και θα «συνταξιδεύει» με τα μέσα μαζικής μεταφοράς τους επόμενους μήνες: Οι βραβευμένες φωτογραφίες εκτίθενται στα συγκοινωνιακά μέσα, σε σημεία προβολής, σε συρμούς, σταθμούς και οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια κινούμενη ανά την πόλη έκθεση φωτογραφίας και προσφέροντας μια νότα διαφορετική στις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών.

Οι δημιουργοί των βραβευθέντων φωτογραφιών παρέλαβαν σήμερα τα δώρα τους σε ειδική εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Αμαξοστάσιο Αττικής. «Μέσω των φωτογραφιών του σημερινού διαγωνισμού απεικονίζεται η σχέση των πολιτών με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και την πόλη. Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων επιβατών, αυτή τη σχέση θέλουμε να ενισχύσουμε, σήμερα με την τέχνη, αύριο με τη νέα τιμολογιακή πολιτική και την αναδιοργάνωση των Μέσων», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης.

Πηγή: newsbeast.gr