Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

Die Welt: Ένας στους τρεις τζιχαντιστές που επιστρέφει στη Γερμανία παραμένει εξτρεμιστής

Σύμφωνα με έρευνα την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Die Welt, το 25% των τζιχαντιστών οι οποίοι επιστρέφουν στην Γερμανία συνεργάζονται με τις υπηρεσίες ασφαλείας, δηλαδή ο ένας στους τρεις τζιχαντιστές οι οποίοι επιστρέφουν στη Γερμανία παραμένουν εξτρεμιστές, το 8% επιστρέφει μόνο για «λόγους τακτικής, είτε για να ξεκουραστεί, είτε για να προμηθευτεί εξοπλισμό και χρήματα», ενώ μόνο ο ένας στους δέκα επιστρέφει έχοντας απομυθοποιήσει τους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με την έρευνα την οποία δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα και η οποία κατατάσσεται στην κατηγορία της διαβαθμισμένης μυστικής υπόθεσης, συνολικά πάνω από 850 ισλαμιστές έχουν ταξιδέψει στα εδάφη της Συρίας όπου γίνεται ο εμφύλιος πόλεμος και στο Βόρειο Ιράκ. Εξ αυτών μόνο οι 270 επέστρεψαν στη Γερμανία.

Για την έρευνα, η οποία διεξήχθη από την Υπηρεσία Πληροφοριών και Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού του κρατιδίου της Εσσης (HKE), τη γερμανική υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) και την Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV), εξετάστηκαν 780 βιογραφικά πολιτών μεταξύ 13 και 62 ετών, όπως αναφέρει η Welt.


Πηγή