Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024

Die Welt: Η Βρετανία δεν μπορεί να κάνει επιλεκτικό Brexit

Η Βρετανία έχει αποδεχτεί ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει επιλεκτικά το Brexit, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη δηλώσεις του Λόρδου Μαρκ Πράις, του Βρετανού υπουργού Εμπορικής Πολιτικής.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και άλλοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν δηλώσει επανειλημμένως ότι το Λονδίνο δεν μπορεί να επιλέξει σε ποιους τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλει να παραμείνει μέλος, όπως είναι η ενιαία αγορά, εφόσον δεν αποδέχεται τις αρχές όπως την ελεύθερη μετακίνηση των εργαζομένων.

«Λάβαμε το μήνυμα» είπε ο Πράις στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι είχε πολλές «πολύ σαφείς» συζητήσεις για το θέμα αυτό τις τελευταίες εβδομάδες με Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως με τον Ματίας Μάχνιγκ, τον υφυπουργό Οικονομίας της Γερμανίας.

«Ο στόχος είναι να συμφωνήσουμε σε όλα αυτά τα ζητήματα με μια ειδική εμπορική συμφωνία με τα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε ο Πράις. Η Βρετανία, σημείωσε, ελπίζει να καταλήξει σε κάποια λύση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.


Πηγή