Πέμπτη , 18 Απρίλιος 2024
Δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις

Δημόσιος θηλασμός σε 50 πόλεις

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απενεχοποίηση της υπέροχης αυτής πράξης

Την ερχόμενη Κυριακή σε 50 πόλεις της Ελλάδας θα συμβεί κάτι υπέροχο: ταυτόχρονος θηλασμός. Η εκδήλωση-γιορτή, που διεξάγεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, γίνεται στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Νοεμβρίου).

Σκοπός, η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η επανεξοικείωση της κοινωνίας μας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Ο εορτασμός της Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, καθιερώθηκε διεθνώς το1992 από την WABA (Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF.

Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα: «Θηλασμός: Οφέλη για μια ζωή!».

Στην Αττική τη διοργάνωση του δημόσιου μητρικού θηλασμού, έχει αναλάβει η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Αττικής με την συνεργασία του «Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας» και η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο με ώρα προσέλευσης στις 11 το πρωί της Κυριακής.

«Ένα νεογέννητο μωρό έχει ανάγκη μόνο τρία πράγματα: Ζεστασιά από την αγκαλιά της μαμάς του, τροφή από το στήθος της και ασφάλεια από την παρουσία της και με τον θηλασμό μπορεί να καλύψει και τα τρία», αναφέρει ανακοίνωση του Δικτύου, σημειώνοντας ότι η εκδήλωση του δημόσιου θηλασμού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των νέων μητέρων αλλά και της ελληνικής κοινωνίας γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα».

 

 

 

Πηγή: newsbeast.gr