Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Έως και 2 μήνες ενδέχεται να διαρκέσει η επιχείρηση...κροκόδειλος

Έως και 2 μήνες ενδέχεται να διαρκέσει η επιχείρηση…κροκόδειλος

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να πιάσουν τον «Σήφη»

Μέχρι και δύο μήνες, εκτιμούν επιστήμονες, μπορεί να διαρκέσει η επιχείρηση παγίδευσης του κροκόδειλου, ο οποίος βρίσκεται στη λίμνη του Φράγματος Ποταμών στο Αμάρι Ρεθύμνου.

Τα κλουβιά-«φάκες» έχουν τοποθετηθεί στα νερά της λίμνης, σε μια προσπάθεια να παγιδευτεί ο κροκόδειλος ενώ στην ευρύτερη περιοχή έχουν τοποθετηθεί κάμερες καθώς επίσης και σε ένα από τα κλουβιά-παγίδευσης.

Καθημερινά πλησιάζουν το φράγμα για να δουν, να φωτογραφίσουν και να βιντεοσκοπήσουν τον κροκόδειλο πολλοί άνθρωποι ενώ καταφθάνουν στην περιοχή ακόμη και τουρίστες με πούλμαν για να δουν το «αξιοθέατο».
Σύμφωνα με τον ερευνητή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, Πέτρο Λυμπεράκη, δεν αναμένονται αποτελέσματα νωρίτερα από 15 ημέρες, για να βρεθεί ο «Σήφης», όπως αποκαλούν τον κροκόδειλο, μέσα σε μία από τις φάκες. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε το φράγμα θα αποκλειστεί με δίχτυ για να παγιδευτεί ο κροκόδειλος.

Ήδη οι επιστήμονες στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο που ασχολούνται με το θέμα, έχουν επικοινωνήσει και με ειδικούς του εξωτερικού, ερπετολόγους και ειδικούς στους κροκόδειλους, για να τους συμβουλευτούν για τον τρόπο διαχείρισης του εγκλωβισμένου στο φράγμα κροκόδειλου. Μεταξύ αυτών και ο γνωστός Ολιβιέρ Μπαχρέ, αλλά και ο Αυστριακός ερπετολόγος που ήδη βρίσκεται στο νησί, Έρβιν Μόζερ, ο οποίος στο διάστημα των ημερών που θα παραμείνει στο νησί θα ασχοληθεί με προσωπικές αυτοψίες στον χώρο.

Πηγή: newsbeast.gr