Τετάρτη , 17 Απρίλιος 2024
Επιχειρηματικές συμφωνίες Γερμανίας-Κίνας

Επιχειρηματικές συμφωνίες Γερμανίας-Κίνας

Συνάντηση Μέρκελ με τον πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ

Τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ υποδέχτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Πεκίνο ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ κατά τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής της στην Κίνα.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι ευρεία και θα πρέπει να προχωρήσει ακόμη περισσότερο είπε η Μέρκελ, εν όψει των συνομιλιών της με τον κινέζο πρωθυπουργό. Αργότερα εντός της ημέρας η γερμανίδα καγκελάριος θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Κατά τις συναντήσεις κορυφής υπεγράφησαν και αναμένεται να υπογραφούν αρκετές επιχειρηματικές συμφωνίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Η Μέρκελ και ο Λι ήταν παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης στην οποία προχώρησε το Πεκίνο με την ευρωπαϊκή κατασκευαστική εταιρεία αεροσκαφών EADS για παραγγελία 100 ελικοπτέρων αξίας πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια. Επίσης η γερμανική αεροπορική εταιρία Lufthansa υπέγραψε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας κοινής προσπάθειας με την Air China.

Η Μέρκελ ξεκίνησε το έβδομο, από τότε που ανέλαβε την καγκελαρία, ταξίδι της στην Κίνα από τη νότιοδυτική επαρχία Σιτσουάν με την επίσκεψη σε ένα εργοστάσιο της Volkswagen όπου συναντήθηκε με τα παιδιά των εργαζομένων.

 

Πηγή: newsbeast.gr