Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Έρχονται στην Ελευσίνα διασωθέντες του Norman Atlantic

Έρχονται στην Ελευσίνα διασωθέντες του Norman Atlantic

Στα 407 τα άτομα που απομακρύνθηκαν από το πλοίο

Στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας αναμένεται στις 7 το απόγευμα το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα μεταφέρει διασωθέντες του Norman Atlantic στην Ελλάδα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το πλοίο βρίσκεται 1,5 μίλι από τις ακτές της Αλβανίας, προς το νότο. Σύμφωνα με μέλος πληρώματος πλοίου, που βρίσκεται στην περιοχή και συνδράμει στην επιχείρηση απομάκρυνσης των επιβατών, οι ιταλικές αρχές έχουν ζητήσει και από τα δύο ρυμουλκά, που βρίσκονται στο σημείο, να παραμείνουν σε απόσταση περίπου 1,5 ναυτικού μιλίου από το πλοίο, ενώ δεν έχουν κάνει γνωστές μέχρι στιγμής τις προθέσεις τους για το που θα πρέπει να οδηγηθεί μετά το τέλος της επιχείρησης.

Παρά το γεγονός ότι η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ ζήτησε, χθες, να οδηγηθεί το πλοίο στο κοντινότερο λιμάνι, οι ιταλικές αρχές επιμένουν να οδηγήσουν το πλοίο σε λιμάνι της Ιταλίας. Χθες τη νύχτα, πραγματοποιήθηκαν τρεις προσπάθειες ρυμούλκησης του Norman Atlantic, αλλά λόγω των κακών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατό.

Μέχρι αυτή τη στιγμή από το πλοίο έχουν διασωθεί 407 άτομα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους πέντε.

Πηγή: newsbeast.gr