Σάββατο , 11 Μάρτιος 2023
Έρχονται τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα

Έρχονται τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα

Ο επιβάτης θα έχει μια απίστευτη πανοραμική θέα και θα βρίσκεται μέσα στα σύννεφα!

Μια ριζοσπαστική αεροδιαστημική εταιρεία από το Ηνωμένο Βασίλειο, κυκλοφόρησε εικόνες από αεροσκάφη χωρίς παράθυρα. Αντί των παραθύρων, οι επιβάτες θα βλέπουν οθόνες απεικόνισης, πάνω στις οποίες θα προβάλλεται, μεταξύ άλλων, και το εξωτερικό περιβάλλον.

Η CPI, που εδρεύει στη Βορειοανατολική Αγγλία, πιστεύει ότι γρήγορα η ιδέα θα «απογειωθεί» μιας και τα αεροπλάνα χωρίς παράθυρα είναι πολύ πιο ελαφρύτερα από τη στιγμή μάλιστα που οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν μάχη για να εξοικονομήσουν χρήματα και καύσιμα.

Ένα ελαφρύτερο αεροπλάνο θα καταναλώνει λιγότερα καύσιμα και θα παράγει λιγότερες εκπομπές CO2, το οποίο επίσης θα είναι και καλύτερο για το περιβάλλον.

Ολόκληρη η εσωτερική επιφάνεια της ατράκτου θα πρέπει να καλύπτεται με υψηλής ευκρίνειας, ευέλικτες οθόνες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σφραγίσουν τις καμπίνες.

Ταυτόχρονα, και ένα γαλλικό γραφείο σχεδιασμού κυκλοφόρησε επίσης και τα πρώτα σχέδια του για ένα επιβατικό αεροσκάφος χωρίς παράθυρα επιβατικό αεροσκάφος: το Ixion Windowless Jet.

Πηγή: newsbeast.gr