Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Έρχονται τα νέα iPad και Mac

Έρχονται τα νέα iPad και Mac

Τι θα δούμε στην παρουσίαση της Apple σήμερα

Ένας μήνας πέρασε από την παρουσίαση του iPhone 6 και η Apple ετοιμάζεται για το δεύτερο «special event» της φετινής σεζόν, που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 16 Οκτωβρίου στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια.

Στην παρουσίαση που θα ξεκινήσει στις 20.00 ώρα Ελλάδος, πιστεύεται ότι η Apple θα μας δείξει τα νέα iPad και Mac. Παράλληλα, εξαιρετικά πιθανή είναι και η ανακοίνωση της κυκλοφορίας του νέου λειτουργικού OS X Yosemite, καθώς της νεότερης γενιάς του Apple TV.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Apple, σε ένα μικρότερο χώρο από αυτόν που είδαμε να παρουσιάζονται τα iPhone 6.

Μέχρι την επίσημη παρουσίαση, ας δούμε τι γνωρίζουμε για τα νέα προϊόντα της εταιρείας…

iPad

Αυτό που αναμένεται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ένα ανασχεδιασμένο iPad Air 2.

Οι φήμες θέλουν ένα λεπτότερο και ελαφρύτερο tablet, με πάχος μόλις 7 χιλιοστά, την ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων Touch ID και μια εξαιρετικά φωτεινή Retina οθόνη. Η εμφάνιση του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στα tablet της Apple είναι εξαιρετικά πιθανή, δεδομένου ότι η εταιρεία θέλει να «σπρώξει» τη νέα μέθοδο αυτόματων πληρωμών Apple Pay.

Η συσκευή είναι πιθανό να ενσωματώνει το νεότερο επεξεργαστή A8 (ίσως σε βελτιωμένη έκδοση σε σχέση με το iPhone 6) καθώς και καλύτερη κάμερα. Αναφορές έχουν κυκλοφορήσει ακόμη για χρυσή έκδοση του iPad.

Αν και iPad Air 2 θα είναι η ναυαρχίδα της σειράς tablet της Apple, δεν αποκλείεται να δούμε και το 3ης γενιάς iPad mini, με μικρότερες όμως αναβαθμίσεις, όπως βελτιωμένο επεξεργαστή και αισθητήρα Touch ID.

Τέλος, υπάρχουν φήμες και για ένα iPad Pro με μεγαλύτερη οθόνη, πιθανότατα στις 12,9 ίντσες, αν και οι περισσότερες αναφορές συμφωνούν πως η συσκευή δεν θα παρουσιαστεί μέχρι την επόμενη χρονιά.

Τα νέα Mac

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε νέα Mac στην αυριανή παρουσίαση της Apple, αλλά παραμένει ερωτηματικό ποια θα είναι αυτά, καθώς οι αναφορές θέλουν την εταιρεία να εργάζεται πάνω σε αρκετά μοντέλα.

Αρχικά, δεν αποκλείεται να δούμε νέα Mac mini, καθώς η σειρά δεν έχει ανανεωθεί για δύο χρόνια.

Από την άλλη, υπάρχουν σποραδικές αναφορές για ένα νέο MacBook Air με οθόνη Retina, που όμως νεότερα δημοσιεύματα αποκλείουν για την παρουσίαση της Πέμπτης. Αντίθετα, οι περισσότεροι συμφωνούν ότι το ενδιαφέρον θα συγκεντρωθεί στη σειρά iMac, με την πιο επίμονη φήμη να θέλει το μοντέλο των 27 ιντσών να αποκτά οθόνη Retina με ανάλυση 5.120 x 2.880. Πιθανότατα, να δούμε και μια ανανεωμένη εκδοχή του iMac με τις 21,5 ίντσες, δίχως όμως να αναμένονται αλλαγές στην ανάλυση της οθόνης.

OS X Yosemite

Βέβαιο είναι το λανσάρισμα της εμπορικής έκδοσης του λειτουργικού Yosemite, δεδομένου ότι είχαμε δει την έκδοση για προγραμματιστές στην εκδήλωση WWDC τον περασμένο Ιούνιο.

Το Yosemite ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, μερικά εκ των οποίων σε συνεργασία με το νεότερο λογισμικό για φορητές συσκευές iOS 8.

Apple TV

Η Apple δεν έχει αναβαθμίσει για καιρό τη συσκευή για streaming, όσον αφορά το hardware, όποτε δεν αποκλείεται να δούμε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Apple TV που θα συνεργάζεται με την πλατφόρμαHomeKit για έλεγχο συσκευών με τη βοήθεια του iOS 8.

Πηγή: newsbeast.gr