Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Οι Gadjo Dilo στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Οι Gadjo Dilo στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου στις 22:30

Για μία συναυλία θα εμφανιστούν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου οι Gadjo Dilo στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Η γελαστή παρέα των μουσικών έχει κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για την μουσική ιδιοφυΐα του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του ’50 και ’60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz κατορθώνουν να συνδυάσουν την παραδοσιακή manouche gypsy swing μουσική με την Ελληνική μουσική παράδοση.

Eπί σκηνής, το συγκρότημα μεταφέρει τη μαγεία της τσιγγάνικης jazz παράδοσης δίνοντας ταυτόχρονα ένα έντονα ελληνικό στοιχείο, αναβιώνοντας μίαν άλλη εποχή, και γεμίζοντας έτσι το κοινό με την ενέργεια να χορέψει και να τραγουδήσει παρέα τους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το όνομα τους (Gadjo Dilo), το έχουν δανειστεί από την ομότιτλη ταινία του Tony Gadlief, που στα τσιγγάνικα σημαίνει «παλαβιάρης μπαλαμός».

Οι Gadjo Dilo αποτελούνται από τους: Σωτήρη Πομόνη: κιθάρα, Κώστα Μητρόπουλο: κιθάρα, Νίκο Βλάχο: Kοντραμπάσο, Σέργιο Χρυσοβιτσάνο: Βιολί , Γιώργο Τσιατσούλη: Ακορντεόν, Ηλιάνα Τσαπατσάρη: φωνή