Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Guardian: Ο Τραμπ πούλησε πακέτο αξίας 2,4 δισ. δολαρίων στη χρεοκοπημένη Ελλάδα

Η συμφωνία για την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 και το κόστος των 2,4 δισ. δολαρίων βρίσκονται στο επίκεντρο του Guardian, ο οποίος τονίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε πώληση στη χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Μάλιστα επισημαίνει ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε ικανοποιημένος, καθώς η πιθανή συμφωνία θα δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, ενώ επέτρεψε στον Αλέξη Τσίπρα να ξεπεράσει τα σχόλια που έκανε για τον ίδιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Η εφημερίδα αναφέρεται στις επίσημες δηλώσεις των δύο ανδρών και υπογραμμίζει πως η Ελλάδα έχει βασιστεί σε διεθνή προγράμματα διάσωσης από το 2010 για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα. Σε αντάλλαγμα, η χώρα επέβαλε οδυνηρές περικοπές δαπανών, αυξήσεις φόρων και μεταρρυθμίσεις.

Τονίζει ότι ο Ντόναλντ Τράμπ σημείωσε ότι η Ελλάδα ήταν μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ που ξοδεύει τουλάχιστον το 2% του αΑΕΠ για αμυντικές δαπάνες.

Υπενθυμίζει ακόμη ότι ο σημερινός πρόεδρος των ΗΠΑ έλεγε το 2012 ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, προσθέτοντας: «Απλώς σπαταλούν χρόνο». Αλλά αυτή τη φορά εξήρε τις προσπάθειες της Ελλάδας να ανακάμψει: «Κάνουν μια καταπληκτική δουλειά».

localStorage.clear();


Πηγή