Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024

H μακάβρια καμπάνια για την οδική ασφάλεια που ξεκίνησε στην Αγγλία

Μια νέα καμπάνια για την οδική ασφάλεια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό στα βόρεια της Αγγλίας.

Η καμπάνια εστιάζει στις επιπτώσεις της χρήσης κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης και έχει ως στόχο να «ταρακουνήσει» τους οδηγούς.

Το περιεχόμενο της καμπάνιας είναι μακάβριο. Σε διάφορα σημεία των πόλεων της βορειοανατολικής Αγγλίας έχουν τοποθετηθεί τεράστιες οθόνες κινητών τηλεφώνων, στις οποίες αναγράφονται τα τελευταία μηνύματα που έστειλαν οδηγοί πριν σκοτωθούν σε δυστύχημα λόγω χρήσης κινητού.

«Καλό ακούγεται φίλε μου, τα λέμε», «Σ’ ευχαριστώ φίλε μου, σου χρωστάω ποτό», «Το χαρούμενο τραγούδι με κάνει χαρούμενο», αναφέρουν κάποια από αυτά τα μηνύματα.

Η αλήθεια είναι ότι και μόνο στην ιδέα ότι αυτά είναι τα τελευταία λόγια κάποιου στιγμές πριν φύγει από τη ζωή, ανατριχιάζεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, ο αριθμών των οδηγών που χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σε τροχαία λόγω χρήσης κινητού τηλεφώνου παρουσιάζει τεράστια αύξηση τα τελευταία χρόνια.

Εκπρόσωπος του οργανισμού Road Respect ανέφερε χαρακτηριστικά: «H οπτική φύση αυτών των κειμένων έχει ως στόχο να προσελκύσει την προσοχή των οδηγών, με τα λυπηρά μηνύματα να έχουν απήχηση σε οδηγούς και συνεπιβάτες, με αποτέλεσμα να ενθαρρύνεται η αλλαγή συμπεριφοράς πίσω από το τιμόνι. Γίνεται με την ελπίδα ότι οι οδηγοί θα δουν και θα αναγνωρίσουν τα ρίσκα που σχετίζονται με την οδήγηση και τη χρήση κινητού τηλεφώνου, πριν είναι πολύ αργά».

Δείτε ένα παλιότερο βίντεο μιας αντίστοιχης καμπάνιας…

localStorage.clear();


Πηγή