Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024

H φυλακή που έχει το δικό της… σαλόνι ομορφιάς

Είναι γεγονός πως η φυλακή θα ήταν το τελευταίο ίσως μέρος που θα περίμενες να βρεις ένα σαλόνι αντρικής φροντίδας.

Κι όμως, αυτό ακριβώς συμβαίνει πίσω από τους πανύψηλους τοίχους της Valley State Prison στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου οι έγκλειστοι περιποιούνται τους συγκρατούμενούς τους και εκπαιδεύονται στην αισθητική.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1539094950449-0’); });

Η Carmen Shehorn, η εκπαιδεύτρια… κοσμετολογίας στο σωφρονιστικό κατάστημα, λέει πως επιλέγει να μη ρωτά για τι είδους εγκλήματα έχουν φυλακιστεί οι μαθητές της: «Δεν διαβάζω τον φάκελό τους, γιατί δεν θέλω να είμαι προκατειλημμένη εναντίον τους. Είμαι εδώ για να τους διδάξω μια τέχνη».

Οι τρόφιμοι εκπαιδεύονται στο μανικιούρ, το πεντικιούρ, τις κομμώσεις και την περιποίηση προσώπου και σώματος για να βρουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας όταν αποφυλακιστούν. Οι μαθητές πρέπει να ολοκληρώσουν 1.600 ώρες πρακτικής και θεωρίας και οι σπουδαστές είναι κατάδικοι διάφορων εγκλημάτων, ακόμα και βίαια μέλη συμμοριών του δρόμου που έχουν καταδικαστεί για ανθρωποκτονίες.

Ο Daniel, που εκτίει ποινή 21 ετών για φόνο πρώτου βαθμού, λέει πως αποτελεί περίγελο της φυλακής επειδή κάνει αυτά τα «γυναικεία πράγματα». Ο Michael, που εκτίει 23 χρόνια για δολοφονία, αποκαλύπτει πως ένιωσε αμηχανία όταν έκανε την πρώτη κούρα ομορφιάς σε βαρυποινίτη κατάδικο…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

localStorage.clear();


Πηγή