Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
«Το iPhone δεν είναι πια ένα τηλέφωνο»

«Το iPhone δεν είναι πια ένα τηλέφωνο»

Πώς υποδέχτηκε η παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα το νέο smartphone

Στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια ήταν στραμμένη χτες η προσοχή του κόσμου της τεχνολογίας, καθώς η Apple σε ένα φαντασμαγορικό event παρουσίαζε το νέο smartphone iPhone 6.

Η νέα συσκευή θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις με διαφορετικά μεγέθη οθόνης, 4,7 και 5,5 ιντσών. Και αν καταχρηστικά θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε «μικρό» το iPhone 6 με την οθόνη 4,7 ιντσών, μόνο αληθές δεν θα ήταν, καθώς μέχρι πρότινος η Apple δεν μας είχε παρουσιάσει κινητή συσκευή με οθόνη άνω των 4 ιντσών.

Η στροφή αυτή της Apple σε smartphone με μεγαλύτερες οθόνες, κυριαρχεί στα σχόλια του διεθνούς Τύπου για την παρουσίαση της Τρίτης, με αρκετούς αρθρογράφους να διαβλέπουν μια επιθυμία της εταιρείας να «χτυπήσει» την αγορά των κινητών με μεγάλες οθόνες, όπου σημαντικό τμήμα έχει αποσπάσει ο βασικός ανταγωνιστής, Samsung.

«Η Apple ανακοίνωσε δύο νέα, μεγαλύτερα iPhones καθώς στοχεύει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταναλωτών για μεγαλύτερα “phablet” smartphones», σημειώνει χαρακτηριστικά ο βρετανικός «Guardian».

Οι «New York Times» επισημαίνουν ότι αν και ιστορικά η Apple ήταν εχθρική στο κύμα των μεγάλων τηλεφώνων, ήρθε η ώρα να ενδώσει. Ωστόσο η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι το iPhone 6 Plus με τις 5,5 ίντσες είναι «γιγαντιαίο, μια συσκευή με την οποία κάποιος θα φαινόταν ανόητος αν προσπαθούσε να κάνει μια κλήση».

Ανάλογα σχόλια φιλοξενεί και η «Wall Street Journal» η οποία ξεκινάει το άρθρο για τις πρώτες εντυπώσεις από το iPhone 6 με τη φράση: «Το iPhone δεν είναι πια ένα τηλέφωνο». Ωστόσο, ο αρθογράφος θεωρεί πως το iPhone 6 «καλύπτει τα περισσότερα από έχουμε φτάσει να περιμένουμε από τους ανταγωνιστές, ενώ επεκτείνει όσα αναμένουμε από ένα “τηλέφωνο”» . Έτσι, καθόλου τυχαία χαρακτηρίζει το iPhone 6 Plus, «ένα μεγάλο βήμα προς τα μπρος», αν και «είναι ελάχιστα μικρότερα από ένα iPad Mini και μπορεί να είναι δύσκολο για κάποιον να το κρατήσει».

Με τα σχόλια για το μέγεθος του iPhone 6 Plus, συμφωνεί και ο εξειδικευμένος, τεχνολογικός Τύπος.

«Υποπτευόμαστε ότι το iPhone 6 θα είναι η πιο δημοφιλής αναβάθμιση, αυτή που θα επιλέξουν οι περισσότεροι. Το iPhone 6 Plus είναι ένα “τέρας” που στέκεται δίπλα στο Samsung Galaxy Note 4 από άποψη μεγέθους», σημειώνει το pocket-lint.com.

Από την άλλη, το cnet.com επισημαίνει πως «αν και τα δύο μεγέθους μοντέλα κάθονται καλά στο χέρι, το 4,7 ιντσών iPhone 6 τοποθετείται με μεγαλύτερη ασφάλεια στην παλάμη».

Με τα περισσότερα σχόλια να αφορούν τις εντυπωσιακές οθόνες του νέου smartphone, τα τεχνικά χαρακτηριστικά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα: «Είναι δυσκολότερο να βρεις λόγους να προχωρήσεις σε αναβάθμιση με τα νέα iPhone, απ’ ό,τι ήταν με το περσινό iPhone 5S, εάν το μεγάλο μέγεθος δεν σε ελκύει. Η ταχύτητα του νέου επεξεργαστή A8 και οι βελτιώσεις στα γραφικά, δεν μοιάζουν τόσο δραματικές όσο με τον περσινό A7, τουλάχιστον στα χαρτιά. Ο μεγαλύτερος αποθηκευτικός είναι ακόμη ένας πειρασμός, καθώς η Apple περνάει σε μοντέλα 64GB και 128GB», καταλήγει το άρθρο του cnet.com.