Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Υψηλή ζήτηση για τα iPhone 6 αναμένει η Apple

Υψηλή ζήτηση για τα iPhone 6 αναμένει η Apple

Προχωρά στην παραγγελία μεταξύ 70 και 80 εκατ. μονάδων

Η Apple ζητά από τους προμηθευτές της να κατασκευάσουν ένα τεράστιο αριθμό των 4,7 και 5,5-ιντσών νέων iPhone εν αναμονή της υψηλής ζήτησης των καταναλωτών, αναφέρει η Wall Street Journal.

Η εταιρεία επιδιώκει τη συνολική παραγωγή μεταξύ 70 και 80 εκατομμυρίων μονάδων των 4,7 και 5,5-ιντσών iPhone 6 μέχρι το Δεκέμβριο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία της μέχρι σήμερα και ένα σημαντικό άλμα από το προηγούμενο έτος, όπου παρήγγειλε μεταξύ 50 και 60 εκατ. μοντέλα iPhone 5s και 5c.

Δεδομένης της υψηλής ζήτησης που πιστεύεται ότι θα έχει το iPhone 6, η Apple είναι πιθανό να ελπίζει να αποφύγει την κρίση προσφοράς/ζήτησης που είδαμε πέρσι με το iPhone 5s. Μετά την παρουσίαση του 5s που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 2013, η Apple είδε απρόσμενα υψηλή ζήτηση για τη ναυαρχίδα της, που πιθανόν να οφειλόταν στο νέο ID Touch αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων του.

Το τηλέφωνο ήταν στο σύντομο ανεφοδιασμό για μεγάλο μέρος του 2013 και ο Tim Cook αργότερα παραδέχτηκε ότι η Apple περίμενε μια πιο ισορροπημένη ζήτηση μεταξύ των iPhone 5s και του iPhone 5c.

Η ζήτηση για το iPhone 6 κατά πάσα πιθανότητα θα είναι εξαιρετικά υψηλή, δεδομένου ότι σηματοδοτεί και έναν επανασχεδιασμό και την εισαγωγή μιας μεγαλύτερης οθόνης, ένα πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να προκαλέσει μία τεράστια εκτίναξη των αναβαθμίσεων τόσο από εκείνους με παλαιότερο μοντέλο iPhone, όσο και από εκείνους που θέλουν να φύγουν από το Android. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η Apple θα μπορούσε να δει ένα 15 με 20% άλμα σε πωλήσεις σε σχέση με πέρσι.

Οι συνεργάτες της Apple, Foxconn και Pegatron, λέγεται ότι προσλαμβάνουν ένα σημαντικό αριθμό νέων εργαζομένων για τη συναρμολόγηση του iPhone 6, με τον κύριο προμηθευτή Foxconn να παίρνει επιπλέον 100.000 εργαζόμενους και την Pegatron να προσθέτει άλλους 10.000.

Το 4,7 ιντσών iPhone 6 αναμένεται να μπει στην παραγωγή τον Ιούλιο, ενώ η παραγωγή της έκδοσης 5,5 ιντσών θα αρχίσει τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο. Προς το παρόν, παραμένει ασαφές το αν τα δύο iPhone 6 μοντέλα θα πωλούνται ταυτόχρονα, καθώς φήμες λένε ότι διάφορα θέματα παραγωγής μπορεί να «σπρώξουν» την έναρξη διάθεσης του 5,5 ιντσών iPhone στα τέλη του 2014 ή τις αρχές του 2015.

Πηγή: appleworldhellas.com