Κυριακή , 12 Ιούλιος 2020
Κατάργηση διοδίων ζητούν φορείς της Θεσσαλίας

Κατάργηση διοδίων ζητούν φορείς της Θεσσαλίας

Ο δήμαρχος Τεμπών και ο δήμαρχος Ρήγα Φεραίου προειδοποιούν για δυναμικές κινητοποιήσεις

Την κατάργηση των διοδίων ζητούν φορείς της Θεσσαλίας οι οποίοι μετείχαν σήμερα σε σύσκεψη που συγκάλεσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο δήμος Ρήγα Φεραίου και η συντονιστική Επιτροπής Αγώνα κατά των διοδίων, στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος στην παλιά ΕΟ Λάρισας-Βόλου όπου τρία νέα παιδιά έχασαν την ζωή τους.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και με την παρουσία βουλευτών από Λάρισα και Μαγνησία, δημάρχων, εκπροσώπων κομμάτων, φορέων και στη Αστυνομίας αποφασίστηκε: να ζητηθεί από την πολιτεία η κατάργηση των διοδίων να υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Μιχ Χρυσοχοΐδη και τους παραχωρισιούχους προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα. Να υπάρξει εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας (αίτημα που έχει ήδη προ πολλού υποβάλει), προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στην παλιά ΕΟ Λάρισας-Βόλου και, προκειμένου αυτό να είναι εφικτό να υπάρξει και η αντίστοιχη εκχώρηση πόρων. Το πόσο υπολογίζεται με «παλιές τιμές» στα 23 εκ ευρώ χωρίς τις απαλλοτριώσεις.

Όλα αυτά σε κλίμα ομόθυμης καταδίκης της πολιτικής που ακολουθείται στο θέμα των διοδίων με τις συμβάσεις να αποκαλούνται από όλους «ληστρικές» και «αποικιοκρατικές», αλλά και υπό την αίρεση, κατά πόσο η κατάργηση των διοδίων είναι ένα ρεαλιστικό αίτημα, λόγω της μορφής των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί.

Ο βουλευτής Λάρισας της ΝΔ Χρ. Κέλλας, ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ώστε να διευκολυνθούν οι θεσσαλικοί νομοί στο θέμα τη τιμής και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σε κάθε περίπτωση τόσο ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος όσο και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ Νασίκας «προειδοποίησαν» με δυναμικές κινητοποίησες και αποκλεισμούς εφόσον δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση