Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Με κινητήρα turbo η νέα Ferrari 458 Italia

Με κινητήρα turbo η νέα Ferrari 458 Italia

Ο οδηγός θα «κουβαλά» πίσω από την πλάτη του ένα σύνολο 670 ίππων

Έντονη είναι η φημολογία που θέλει την ανανεωμένη Ferrari 458 Italia, που θα δούμε επίσημα στις αρχές του 2015, να είναι το δεύτερο ύστερα από 26 χρόνια μοντέλο της ιταλικής εταιρείας με κινητήρα turbo.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κάτω από την κωδική ονομασία M458-T «κρύβεται» το νέο υπερτροφοδοτούμενο… project της διάσημης ιταλικής φίρμας, το οποίο αφορά όχι μόνο στην ανανέωση της 458 Italia, του κορυφαίου από κάθε σκοπιά σπορ κουπέ της, αλλά και στην αντικατάσταση του 8κύλινδρου ατμοσφαιρικού κινητήρα της με ένα εντελώς νέο «διαμάντι» με δύο turbo.

Με βάση νεότερα στοιχεία που μόλις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο οδηγός της νέας 458 Italia θα «κουβαλά» πίσω από την πλάτη του ένα υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο χωρητικότητας 3,9 λίτρων, με 8 κυλίνδρους σε διάταξη V, το οποίο θα αποδίδει 670 ίππους, 100 περισσότερους σε σχέση με το σημερινό 4,5 V8.

Επί της ουσίας, όπως γίνεται αντιληπτό, θα πρόκειται για μια αναβαθμισμένη σε όλα τα επίπεδα εκδοχή του ήδη γνωστού κινητήρα της νέας Ferrari California T.

Εκτός από τη νέα μηχανική καρδιά, η 458 Italia που θα διαδεχθεί τη σημερινή, αναμένεται να υποστεί και την αναμενόμενη σχεδιαστική ανανέωση, που όμως δεν πρόκειται να είναι ριζική.

Έτσι, μεταξύ άλλων, αναμένουμε αλλαγές στα φωτιστικά σώματα και τη σχεδίαση του προφυλακτήρα, καθώς και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα στο εμπρός μέρος, οι οποίες θα παρέχουν καλύτερη ψύξη στα τούρμπο και τους εναλλάκτες θερμότητας του κινητήρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες -ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής- πληροφορίες, η νέα Ferrari 458 Italia αναμένεται να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης, το Μάρτιο του 2015.

Πηγή: 4troxoi.gr

 

Αφήστε μια απάντηση