Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

KKE: Από τον εμπορικό πόλεμο των μεγάλων δυνάμεων ζημιωμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι

«Οι λαοί δεν πρέπει να δεχτούν να γίνουν θύματα των καπιταλιστικών ανταγωνισμών» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη συζήτηση για την «απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς στο χάλυβα και το αλουμίνιο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην ανάλυσή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «οι ημιτελείς συμφωνίες του κεφαλαίου όπως η Διατλαντική ΕΕ-ΗΠΑ, η Διειρηνική ΤPP, η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα φανερώνουν τους ανταγωνισμούς ΗΠΑ-Κίνας- Ρωσίας κι ΕΕ με τα ιδιαίτερα συμφέροντα Γερμανίας – Γαλλίας».

Αναφερόμενος στον επικείμενο εμπορικό πόλεμο, τόνισε ότι «οι δασμοί που όλοι ξορκίζουν και τελικά επιβάλλει καθένας στον ανταγωνιστή του για λογαριασμό των συμφερόντων της κερδοφορίας των δικών του ομίλων είναι ένα ακόμη εργαλείο των αστικών κρατών με ζημιωμένους τους εργαζόμενους».

«Δεν είναι απλά πόλεμος, ούτε μόνο εμπορικός, έχει όνομα και λέγεται καπιταλισμός» είπε καταλήγοντας ζητώντας από τους λαούς «με την ταξική πάλη, να μη δεχτούν να γίνουν θύματα στον βωμό των καπιταλιστικών ανταγωνισμών».

localStorage.clear();


Πηγή