Πέμπτη , 13 Ιούνιος 2024

Live: Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει το σχέδιο της Κομισιόν για την ενεργειακή κρίση

Η πρόεδρος Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν παρουσιάζει από το Στρασβούργο το σχέδιο της Κομισιόν για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κοινοποιεί το σχέδιο της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των αυξανόμενων τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος στα πλαίσια της ετήσιας ομιλίας για την κατάσταση της ΕΕ, ενώπιον της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι πληροφορίες που διέρρευσαν διεθνή ΜΜΕ χθες, ανέφεραν ότι η Φον ντερ Λάιεν πρόκειται να ανακοινώσει, μεταξύ άλλων, πλαφόν στην τιμή του ρέυματος που προέρχεται απο παραγωγούς με χαμηλές εκπομπές άνθρακα (πυρηνική, ΑΠΕ) και μια έκτακτη εισφορά από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Δείτε live την ομιλία της προέδρου της Κομισιόν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η φετινή ομιλία κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μία σειρά από θέματα απαιτούν λύσεις και απαντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, όπως «η ανταπόκριση της ΕΕ στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η κλιματική αλλαγή, τα μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου κόστους ζωής, η ενεργειακή κρίση και το κράτος δικαίου». Επιπλέον, «οι προτεραιότητες που παρουσίασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την περσινή συζήτηση για την Κατάσταση της ΕΕ παραμένουν επίκαιρες, καθώς η ΕΕ συνεχίζει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού και για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό».

Η «Kατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» είναι η ετήσια ομιλία που εκφωνεί κάθε Σεπτέμβριο ο/η εκάστοτε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώπιον της Ολομέλειας του ΕΚ και αμέσως μετά συζητείται η δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά το περασμένο έτος, παρουσιάζεται το πρόγραμμά της για το προσεχές έτος και, γενικότερα, το όραμά της για το μέλλον.


Πηγή