Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Meteo: Βελτιωμένος ο καιρός την Τρίτη με άνοδο της θερμοκρασίας -Η πρόγνωση

Την Τρίτη βελτιωμένος θα είναι γενικά ο καιρός, ενώ θα επικρατήσουν κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, σύμφωνα με το meteo.

Πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στα δυτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 13, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 1 έως 15 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 3 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 14 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 3-4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ. Νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 3-5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Η πρόγνωση του meteo για Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερες.


Πηγή