Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024

Meteo για κακοκαιρία Κάρμελ: Πολύ βροχή και χιόνι σε ανατολικά και νότια -Δείτε ποιες περιοχές χτύπησε | ΕΛΛΑΔΑ

Χάλασε ο καιρός, με βροχές σε πολλές περιοχές, χιόνι σε άλλες και πολύ κρύο. Σύμφωνα με το Meteo σημαντικά είναι τα ύψη βροχής ανατολικά.

Συγκεκριμένα, το Meteo αναφέρει ότι σήμερα το απόγευμα στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας σημειώθηκαν σημαντικά ύψη βροχής και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το Meteo για τον καιρό σήμερα 18-12

«Σύμφωνα με την εικόνα του ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου Meteosat-11, την οποία επεξεργάστηκε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr,  τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12 φαινόμενα εκδηλώνονται στην Εύβοια, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, ενώ σημαντικά ύψη βροχής καταγράφονται στην Εύβοια με το μεγαλύτερο ύψος να καταγράφεται στην Μακρυκάπα Εύβοιας με 53 mm. Στη δορυφορική εικόνα, παρουσιάζονται με μπλε σημεία οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφουν υετό (βροχή/χιόνι), ενώ με κίτρινα σημεία οι κεραυνοί όπως καταγράφονται από το σύστημα καταγραφής ηλεκτρικών εκκενώσεων ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Υψη βροχής 18-12-2021

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου 18/12, παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας.    


Πηγή