Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024

meteo: Με μικρή άνοδο η θερμοκρασία την Τετάρτη -Πού θα βρέξει

Αύριο Τετάρτη, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στην Πελοπόννησο, στο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην Κρήτη.

Η πρόγνωση του meteo για την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου

Σποραδικές μόνο βροχές, αναμένονται στην Εύβοια, στην Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 12, στη Θεσσαλία από -2 έως 12, στην Ήπειρο από -1 έως 15, στην Στερεά από 0 έως 14, στην Πελοπόννησο από 1 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 3 έως 14, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 11, στις Κυκλάδες από 7 έως 13, στα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 και στην Κρήτη από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Με ισχυρό παγετό το πρωινό της Τρίτης -«Κατρακύλησε» έως τους -12 η θερμοκρασία [πίνακας]

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα -Πότε έρχεται νέα ψυχρή εισβολή

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ και στα κεντρικά και νότια 4 έως 6 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 Μποφόρ.

To meteo για Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις, ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών υπάρχει για τα βόρεια του νομού έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα πρόσκαιρα 3 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται τοπικές νεφώσεις έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή