Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Η «μυστική» γλώσσα των ζώων

Η «μυστική» γλώσσα των ζώων

Τι προσπαθούν να μας πουν

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι μπορεί να θέλουν να σας πουν τα κατοικίδιά σας, χωρίς να μπορούν να σας μιλήσουν;

Δε θα θέλατε να γνωρίζετε τη «μυστική» τους γλώσσα;

Όλα τα ζώα έχουν το δικό τους τρόπο επικοινωνίας, μόνο που εμείς δεν τον καταλαβαίνουμε πάντα. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσουμε να μάθουμε το κατοικίδιό μας καλύτερα, για να μπορεί η συνύπαρξη μαζί του να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη… τόσο για εμάς, όσο και για εκείνο!

1. Όταν το χάμστερ «μασουλά» τα σίδερα του κλουβιού του…

Μπορεί ο θόρυβος που κάνει να σας τρελαίνει, αλλά αυτό που δε γνωρίζετε ενδεχομένως είναι ότι η ευθύνη είναι δική σας. Κι αυτό γιατί κατά πάσα πιθανότητα, το χαμστεράκι σας νιώθει παραμελημένο και βαριέται τη ζωή του, αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα womanitely.com.

Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα, τα χάμστερ είναι τα τρίτα πιο παραμελημένα κατοικίδια, μετά από τις χελώνες και τα κουνέλια.

Για να αλλάξετε την κατάσταση, προσπαθήστε να διαμορφώσετε διαφορετικά το κλουβί του ή να του πάρετε ένα μεγαλύτερο. Φροντίστε να έχει κάποια παιχνίδια, για να απασχολείται και μερικά χαρτιά/χαρτόνια για να μασουλάει… αντί να «τρώει τα σίδερα»! Και το πιο σημαντικό, να το βγάζετε έξω από το κλουβί του πιο συχνά.

2. Όταν ο σκύλος ακουμπά την πατούσα του στο πόδι σας…

Αν το σκυλάκι σας κάνει αυτήν την κίνηση αρκετά συχνά, μάλλον αυτό σημαίνει ότι δεν περνάτε πολύ χρόνο μαζί του.

Συνήθως τα σκυλιά προβαίνουν σε αυτήν την κίνηση, όταν τα έχουν αφήσει πολλές ώρες μόνα τους ή όταν νιώθουν κάποια απειλή.

3. Όταν ο σκύλος σάς κοιτά στα μάτια…

Αυτό σημαίνει ότι σας ικετεύει για κάτι. Το παρακλητικό ύφος είναι ένα «κόλπο» που χρησιμοποιούν πολύ συχνά οι σκύλοι, για να κερδίσουν συνήθως μια λιχουδιά. Αν όμως ενδώσετε… τότε ο σκύλος σας θα συνεχίσει να το κάνει ακόμη περισσότερο και αν δεν πάρει αυτό που θέλει… θα προχωρήσει σε ακόμη πιο «ισχυρά μέσα»: θα αρχίσει να κλαψουρίζει και να γαυγίζει.

Αντί να του φωνάξετε για να σταματήσει, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τον χαϊδέψετε απαλά στη ράχη ή απλά να παίξετε για λίγο μαζί του.

4. Όταν η γάτα βγάζει ένα δυνατό ήχο σα γουργουρητό… 

Η στάση αυτή μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά, ανάλογα με την περίπτωση. Σε γενικές γραμμές πάντως, όταν μια γάτα «γουργουρίζει», αυτό σημαίνει ότι θέλει να γίνετε φίλοι.

Αν όμως το κάνει πολύ συχνά, ίσως να υποδηλώνει αίσθημα ανασφάλειας ή απλά να είναι μια συνήθειά της.

5. Όταν η γάτα ανοιγοκλείνει τα μάτια πολύ αργά…

Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι, γιατί σημαίνει ότι η γάτα σας σάς εμπιστεύεται.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση