Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Η μοναδική BMW 507 του Elvis Presley

Η μοναδική BMW 507 του Elvis Presley

Αναπαλαιώνεται το ιστορικό αυτοκίνητο

Προς αναπαλαίωση και σωτηρία οδεύει η συλλεκτική BMW 507 του βασιλιά της ροκ, χάρη στην πρωτοβουλία του νυν ιδιοκτήτη της σε συνεργασία με τη μητρική εταιρεία του Μονάχου.

Η εικονιζόμενη BMW 507 κουβαλά στην πλάτη της μια ένδοξη όσο και… περιπετειώδη ιστορία, ένα μεγάλο τμήμα της οποίας συνδέεται άμεσα με τον μοναδικό Elvis Presley.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που σήμερα φέρει εμφανή τα σημάδια της εγκατάλειψης, αποτέλεσε εν έτει 1955 ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα της γερμανικής εταιρείας στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Εν συνεχεία, σύμφωνα με τις υπάρχουσες μαρτυρίες, το σπάνιο αυτό roadster, το οποίο παρήχθη σε μόλις 254 αντίτυπα, εντάχθηκε στο στόλο των δημοσιογραφικών αυτοκινήτων της BMW πριν «μετατραπεί», λίγους μήνες μετά, σε αγωνιστικό φιλοξενώντας πίσω από το πηδάλιο του τον διάσημο την εποχή εκείνη οδηγό Hans Struck.

Η πρώτη επαφή της γερμανίδας καλλονής με τον Elvis Presley έγινε το μακρινό 1959 στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας, κατά τη διάρκεια που ο βασιλιάς της ροκ υπηρετούσε τη θητεία του στον αμερικάνικο στρατό. Ο έρωτας ήταν… ακαριαίος. Ο Elvis, χωρίς δεύτερη σκέψη, προχωρά στην απόκτηση της, γνωστοποιώντας αμέσως την πρόθεσή του η BMW 507 με αριθμό πλαισίου 70079 να βαφτεί, από άσπρη που ήταν μέχρι τότε, κόκκινη!

Ποιος ήταν ο λόγος, όμως, που ώθησε τον Elvis να προβεί σε μια τέτοια κίνηση; Ο μύθος, γιατί περί αυτού μάλλον πρόκειται, αναφέρει πως ο θρύλος της ροκ «αναγκάστηκε» να αλλάξει χρώμα, όντας… αγανακτισμένος από τις θαυμάστριές του, οι οποίες και έγραφαν τα τηλέφωνά τους στις λευκές μεταλλικές επιφάνειες της «ξεσκούφωτης» 507!

Το 1960 το αυτοκίνητο αλλάζει χέρια, καθώς εισήχθη στις ΗΠA περνώντας στην κατοχή του Tommy Charles, ο οποίος και αντικατέστησε τον κινητήρα της, έναν V8 3,2 λίτρων, με ένα θηριώδη 8κύλινδρο της Chevrolet για χρήση σε αγώνες… dragster.

Σήμερα, πενήντα σχεδόν χρόνια μετά και με άγνωστη πορεία στο ενδιάμεσο διάστημα που μεσολάβησε, το μοναδικό αυτό αυτοκίνητο περνά υπό την «εποπτεία» της μητρικής εταιρείας.

Η ταλαιπωρημένη «507» του Elvis Presley, η οποία θα εκτίθεται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο από τις 24 Ιουλίου έως και τις 10 Αυγούστου στο Μουσείο της BMW στο Μόναχο, θα ακολουθήσει ένα 2ετές πρόγραμμα πλήρους αναπαλαίωσης με σκοπό ο μύθος της να παραμείνει ζωντανός στο πέρασμα του χρόνου.

Πηγή: 4troxoi.gr