Δευτέρα , 5 Οκτώβριος 2026
Nέο ράλι των ελληνικών ομολόγων

Nέο ράλι των ελληνικών ομολόγων

«Mία ανάσα» πριν αγγίξει το νέο ιστορικό ρεκόρ του 2% κυμαίνεται η απόδοση του 10ετους ομολόγου. Πριν από λίγο η απόδοση του ελληνικού 10ετούς υποχωρούσε κατά 0,2% (20 μονάδες βάσης), στο ιστορικό χαμηλό του 2,10%. Αντίστοιχα πτώση στο 1,185% από 1,306% σημείωνε και η απόδοση του 5ετους ομολόγου.

Το θετικό κλίμα στην αγορά των ομολόγων αποδίδεται τόσο στην προσδοκία για νέα έκδοση 7ετούς ομολόγου μετά τις εκλογές, όσο και στις εκτιμήσεις των επενδυτών για ανάδειξη από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου μιας φιλοεπενδυτικής κυβέρνησης με δέσμευση στις μεταρρυθμίσεις.

Τα ελληνικά ομόλογα ευνοούνται επίσης από το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην Ευρώπη καθώς τα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα δεν είναι ικανά να καθησυχάσουν τις ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση, ακόμα και ύφεση σε μερικές από τις μεγαλύτερες οικονομίες, με συνέπεια οι επενδυτές να επιστρέφουν στην ασφάλεια της αγοράς κρατικών ομολόγων. Έτσι, εκτός των ελληνικών σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρούν οι αποδόσεις των ισπανικών, των πορτογαλικών και των ιταλικών κρατικών τίτλων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Ελέγξτε επίσης

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Ήχησε το 112 στην Ιεράπετρα Λασιθίου -Εκτεταμένες καταστροφές σε οδικό δίκτυο και καλλιέργειες

Συνεχίζεται η κακοκαιρία στην Κρήτη δημιουργώντας πολλά προβλήματα σε αρκετές περιοχές του νησιού. Ο κρατικός …

Daily-News.GR